USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor tekledi - Sivas 4 Eylül Fk’dan İyi başlangıç

23-01-2024

Merhaba değerli dostlar EMS Yapı Sivas spor-Gaziantep FK karşılaşması için saha ve hava şartlarının normal şartlarda olması Yönetiminin bilet fiyatlarının asgari ekonomik bir seviyeye getirmesinden sonra 4 Eylül stadyumundaki taraftar sayısında da bir hareketlenme olduğunu görmüş olmak memnun edici bir tablo idi gerçekten.

      Gaziantep spor yönetimi yazılı medyaya yaptığı açıklamada’ ’Aşırı kar yağışı ile don olacağı iddiasında bulunarak müsabakanın iptal edilmesi isteğinde bulunmuştu’’ aksine hava ve saha şartları müsabaka oynanacak şekilde idi.

      Karşılaşmaya gelince her iki takım kadrolarında da eksikliklerin olduğu  Sivas sporda ise sakarlıkları devam eden Hakan Aslan, Caner Osman paşa, sakatlıklarının devam ediyor olması,Aladdin ve Charisis’in gribe yakalanması takımdaki üç oyuncunun daha takımdan ayrılması iki sporcun unda Asya kupası için Ülkelerinin milli takımlarına gitmesini de göz önünde bulunduracak olursak Bülent Hoca da kadro kurmakta ister istemez zorlanacaktı.

      Fakat bu karşılaşma Sivasspor için çok önem arz ediyordu ikinci yarıya Samsun spor mağlubiyetiyle birlikte kötü bir oyun sergileyen yiğidolar bu müsabakada alt sıralardan kurtulmak isteyen zor bir takım konumunda olan Gaziantepspor karşısında gerçekten benim favorim Sivas spor idi taraftarlar arasında umut hâkline gelen heyecan yaratan Bülent Uygun faktörü sahada da  tribünlerde de  hissedilen bir coşku vardı.

        İlk yarıda evet Gaziantep spor her ne kadar sıkıntılı günler yaşasa da fena bir takım değildi Sivas spor eksikliklere rağmen sağlı sollu kontra ataklarla orta alandaki kenar oyuncularıyla oyundaki ve sahadaki dengeyi kurararak daha müsabakanın başında sakatlıktan çıkan Emrah Barrovdan aldığı pasla ceza alanına girince kazanılan penaltıyı Manaj gole çevirdi tribünler özlenen tabloları oluşturuyordu.

     Hücumda daha çok kalede görülen Sivasspor vardı  29. Dakikaya gelince  Emrah ceza alanında düşürülünce hakemin devam kararına ‘’VAR’’dan izle uyarısı sonucu penaltı kararını Rej Manaj gole çevirdi 2-0.

    Doğrusu bu oyun taraftarları oldukça memnun etmişti bende bu heyecan ve coşku sahaya iyi bşr direnç vererek skorun artmasını beklerken Appindangoye kendine gelen topu Maxim’in pasiyl Draguas skoru 2-1 getiren golünü atarak takımına büyük bir toparlanma sağlayarak Sivas savunmasını da ablukaya almış oldu.

      Müsabakada yapılan bireysel hatalar alışkanlık mı deyim hastalık mı deyim geri pas yan pas hastalığı bir türlü bırakılamayınca Djilobodi’nin kaptığı topla uzak bölgeden sert bir şutla skoru 2-2 ye getiren golünü atarak skoru belirlemiş oldu.

     Bülent Uygun hoca  Ziyanın sakatlanıp çıkmasından sonra aksayan bölgeye Kerem Atakan Kesgin,Eren,Emre ve Murat Paloli ile takviye ile devam etti,81. Dakikada ihraç olan Maximim den sonra sahadaki dengeler kalan 20 dakikada değişir umudu vardı bende fakat bu ikili mücadele  skoru deriştirmeyince müsabakada 2-2 sonuçlanmış oldu.

   Sivasspor Bugün 24.Ocak Çarşamba günü saat.20.00 de Antalya sporla deplasmada ardından 28.Ocak Pazar günü kendi evinde Beşiktaş sporla karşı karşıya gelecek.

      Sivas’ın diğer 3.liğ de mücadele eden ikinci profesyonel takımı olan 4 Eylül Futbol kulübü deplasmanda Osmaniye spor karşısında aldığı galibiyetle ilk yarının ilk deplasman maçından üç puanla dönerek taraftarlarına bir umut vermiştir. Umarım bu çıkış devam edecektir Kulüp başkanı Mustafa Koçu ve ekibini kutluyorum alınan puan takımda bir direnç sağladığına inanıyorum taraftarlardan isteğimiz bu takımımıza da gereken desteği vermeleridir. Çünkü bu bölgenin ve bu şehrin başka bir takımıdır bizim yöremizin bir aksiyonu olmasını diliyorum.

       Büyük bayanlar hentbol 1.liğindeki temsilcimiz Sivas belediye spor rakibi güçlü rakibi Kırşehir belediye spor karşısında gerçekten izleyip gördüğümde kıyasıya büyük bir mücadele  örneği vererek azda olsa  33-31 skorla yenerek önemli iki puanı alarak sahadan galip ayrılmasını bilmiştir.

     Doğan Ardahanlı hocam ve sporcu kızlarımızı tebrike der nice başarılar dilerim.

        Takımlarımıza başarılar dilerim.

Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?