USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

4 Eylül’de Gülen Sivasspor oldu Galibiyet Yiğido’ya Bayram Oldu

30-01-2024

          Değerli dostlar merhaba, EMS Yapı Sivas spor-Beşiktaş spor karşılaşması iki takımında ligde en iyi yere gelmesi anlamında büyük önem arz eden müsabakalardan biri olması da, spor kamuoyunun gözü 4 Eylül stadyumundan alınacak skora çevrilmişti.

   EMS Yapı Sivas spor Türkiye’de kulübünü en iyi yöneten idari mekanizmalardan kurulu bir ekip olduğunu öncelikle vurgulamak istiyorum.

   Niye bunu söylüyorum değerli dostlar, profesyonel bir spor kulübünü yönetmek birikim ister kolay bir iş değildir. Döviz kurunun sürekli yükseldiği Ülkedeki ekonomik tablonun ve sosyal yaşamın çok zorlaştığı günümüz koşullarında yönetmekte transfer pazarında istediğin bir sporcuyu almak daha da zorlaştı.

       Ayrıca kulüpte bir dünya insanın yaşamına ekonomik anlamda onları barındırıp katkı sunmak yönetmek kolay değildir. Ben bu anlamda başta Başkan Mecnun Ot yakmaz ve ekibini yürekten kutluyorum.

      Bir yöneticinin görüş, beceri ve davranışları taraftarlarını spor kamuoyunu olumlu ya da olumsuz yönde etkilemektedir. Her alanda ve her platformda sağlıklı üreten yönetim, atak düzenli bir toplum, uygarlığın odak noktasını oluşturur, Bu Ülkenin ve bölgemiz siz sporsever dostlarımız da bunlardan birisiniz.

       Gelelim Sivas spor-Beşiktaş spor karşılamasına Yiğidolar da önemli isimlerden Kaptan Ziya,Caner,orta sahada beyin görevi yapan Harisis,E,Jii gibi  sporcuları olmaması gidenleri de eklersek  Bülent hocayı bir hayli kadro kurmakta zorlasa da  savunmada Ali Şaşal ,Aaron,Ugur,Paloli,Camara,ortada Hakan ,Poangouras Kvet, ileride Emrah,Barrw, Rec Manaj kadrosuyla mücadele eden yiğidolar ilk on beş dakikada sürekli gol yollarında kenar ortalarla diyagonal paslarla  rakip alanda top çevirmeleri  tribünleri umutlandırmaya başlamıştı.

     Nitekim orta alan mücadelesinde kaptığı topla yapılan faule maruz kaldığı halde iki kişi ile sürekli markaj altında olmasına rağmen bir driplingle ceza alanı çaprazından çok sert bir şutla takımını öne geçiren Manaj tribünlerin umudu olmaya devam etti.

       Müsabakanın 12.dakikasında rakip takımın ofsayt şeklinde duraklaması avantajında topu alan Barrow öyle bir gol kaçırdı ki kaleci ile karlı karşıya kalıp topu panik heyecanla Ersine kaptırarak takımını 2. Golden etmiş oldu. Hâlbuki bu müsabakanın bir kırılma anı olacaktı.

  Kale alanı mücadelesinde Poungouras Salih Uçan la topa birlikte çıkıp beden bedene yani göğüs göğüsse yapılan mücadele sonrası yere uçanın düşmesine hakemin penaltı kararını ‘’VAR’’ izleme önerisi sonrası penaltı iptal kararına Beşiktaş’ın itirazı sonucu değiştirmedi.

     İlk yarının son dakikalarında sahnede olan Manaj yine sert bir şutu vardı ki Ersin onu da iki hamlede bloke etti. Ve ilk yarı bu skorla sona ermiş oldu.

    İkinci yarıya  Beşiktaş Salih,Gedson,Ghezzal,Cenk le hazırlık bölgesinden hücumla birlikte hızlı çıkışlarını gördük. Rakip savunma bölgesindeki alan geçişlerini kontrol altına alarak bir koridor açmış oldular.

   Eksik bir kadroya ve ağır bir savunma manevrasına sahip Sivasspor top ve oyun hâkimiyeti çok düşük olmasına rağmen kalesinde devleşen Ali Şaşal’ın olağan üstü gayretleri ve paylaşımları ile gole imkân vermediler bravo Ali Şaşal ve arkadaşlarına.

    Müsabakanın her üç bölgesinde son dakikalara gelinirken hakemin bazı fauller ve fena hareketlerde taç atışlarında yanlış kararları Bülent Uygun hocayı da çileden çıkarmıştı önünde gelişen bir hataya itiraz etmesi sonucu ihraç kararı iki tarafında itirazları oyun hâkimiyetini sıkışık bir bölgede kırmaya çalışan Sivas spor kalesinde sürekli gol olacak tehlikeli pozisyonları Santo’sun hamleleri topun bir türlü çıkamadığı bir bölümde Bülent Uygunun bu hamlesi sahadaki direnci bir anda terse çevirerek son on dakikada olağan üstü bir performansın ateşlemesini yaparak müsabakanın bu skorla bitmesini sağlayan Bülent Uygun hocayı yürekten kutluyorum.

       Bu ihraç kararı yanlış bir uygulama olduğunu da belirtmek isterim. Ancak son saniyelerde Uğur Çiftçinin de rakibine çelme takması gergin seyreden ortam varken bir hakem ihraç kararı çıkabilirdi aynı uygulamayı sürekli hakem kararlarına itiraz edem Manaja da çıkabilirdi bunlar yapılamaması gereken bir hareketlerdir.

      Bülent hocanın Cuma günü saat 17.00 deplasmanda Ankaragücü ile yapılacak olan karşılaşmada sahada olmaması çok büyük bir kayıp olacak gerçekten. 7 Şubat Çarşamba günü saat,14.30 da 4 Eylül stadyumunda Ziraat Türkiye Kupası için Sivas spor-Konya spor karşılamasının ardından yine evinde 11.Şubat pazar günü saat,13.30 da evinde Rize sporu ağırlayacak yiiğidolara başarılar dilerim.

       Şehrimizin diğer ikinci profesyonel takımı olan 4 Eylül Futbol takımı ilk yarının ilk deplasman maçında son saniyelerde attığı golle Osmaniye sporu 0-1 yenerek tek golle üç puan alarak şehre dönmüştür. Önümüzdeki hafta Pazar günü Muhsin Yazıcıoğlu stadında saat, 14.00 de Fatsa Belediye sporla karşılaşacak olan müsabakaya siz sporseverlerin katkı sunmasını bekliyorum.

                  Görüşmek ve buluşmak dileğiyle efendim .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?