USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor ‘’uygun’ ’Adımla - Yoluna Devam Ediyor

05-02-2024

       Evet, Değerli dostlar EMS Yapı Sivas spor makalemin başlığından da anlaşılacağı üzere Bülent Uygun hoca göreve geldiğinden bu yana kadrodaki eksiklikleri giden sporcular, sakatlıklar hastalıklarla mücadele eden bir kulübün teknik sorumluluğunu üstlenerek takımına ve destekçilerine yani Cumhuriyet şehri Sivas’a bir heyecan yaratarak dolaysıyla bir umut oldu.

       Bu nedenle geçtiğimiz hafta 4 Eylül stadyumunda oynanan Sivassspor –Beşiktaş spor karşılaşmasındaki hakem ’in kötü yönetimine doğal olarak tepki vermesinden dolayı 2 hafta hak mahrumiyet cezası verilmesi Sivas spor açısından büyük bir kayıp olmuştur.

      Özellikle yedek kulübesinde  takımının başında olması çok önemli idi, Ankaragücü deplasmanına  gereksiz yere itiraz edip Uğur’un kart cezalısı olması  Kaptan Ziya,,Harisisis,Hakan Aslan Caner osman paşa   ve gidenlerin de yarttıgı açıklardan dolayı Başkente  alt yapıdan oluşan Sabri,Mustafa,Sinan,Emre,Yusuf,Mehmet ve Erdem den oluşan yedi genç yıldızı da kadroya alarak  giden Bülent Uygun hoca ilk yarıda 5-3-2 sistemiyle sahaya çıktı   elbette doğru bir yerleşik sistem .Savaşan takım öncelikle savunma ağırlıklı olur daha sonraki saha ve rakibin hücum prensibine göre şekillenir.

     Orta alanda yeni trensferlerden  Bartug,İbrahim R. kvet ileride Emrah ve Manajla  gol yollarında daha sık görünüp  varyasyonlarla pozisyon bulup oyunda etkili olmaya çalıştı.

İlk yarıda 25.dakikaya kadar kaleye şutumuz olmadı. 26.dakikada kale alanında gelişen bir karmaşada kendisine gelen bir topu kalecinin üzerine havalandırması çok tehlikeli olabilirdi dikkat edilmesi gerekirdi.

     Müsabakanın diğer bir bölümünde ise  29.daakikada Ankara gücünün bir pozisyonu oldu kaleci Ali bunu becerisi ve önsezisi ile  önlemiş oldu.n40 dakikada paloliyi geçen rakibe Panguas’ın çelme takması her an yanlış bir düdük çalınabilirdi biraz daha dikkatli olmak gerekir o tür sıkıntılı bölgelerde. 42. Dakikada Ankara takımının bir kale alanı mücadelesini Kaleci Ali Şaşal soğukkanlılıkla onu da önlemiş oldu.

       İlk yarının son 45,46 Dakikaların da Manaj’ın şutları kalede de tehlike yaratan cinstendi son saniyelerde Palolinin hatasını Ali Şaşal yine akıllı bir hareket ve refleksle gollük şutunu önleyerek devreyi kapatmış oldu.

     İkinci yarıya tempoyu biraz daha arttıran Bir Sivasspor vardı sahada müsabakayı az sayıda Sivasspor taraftarı izledi, fakat liglerde en fazla fanatik taraftarına sahip Olan Ankaragücü tribünlerinin izleyicilerine cezalı olması Sivasspor içinde büyük bir avantaj idi.

    Çünkü sahaya yansıttıkları önemli bir dirençleri vardı taraftarlarının ikinci yarıda yeni transferler ilk müsabakada sahaya çıkarak takımda yerlerini almış oldular. İlk müsabaka uyum ve adaptasyon sorununu atlatıp daha üretken olacaklarına inanıyorum. 

     Clinton N,Jie’nin de gelmesi alt yapıdan takviyeler ve alınacak transferlerle  takımda  kadro yerleşmesi de tamamlanmış olacaktır.

             Müsabakanın ilerleyen dakikalarında yardımcı antrenör Ömer Faruk Mahir yaptığı değişikliklerle ağır saha koşullarına rağmen müsabakanın berabere sonuçlanması stratejisini de sonlandırmış oldu. Karşılaşmanın son bölümünde çok kritik bir pozisyonu vardı ki Baliç tek başına savunmayı aşarak kaleciyle karşı karşıya kaldığında bunun yüzde yüz gol şansı olduğu bir anda topu auta atması Sivasspor için büyük bir futbol şans faktörü oldu. Yine bir Sivas spor atağında Alâeddin’in  şutunu kaleci önledi  ve müsabaka bu skorla sonuçlanmış oldu.

       Sonuç olarak deplasman dan alınan 1, Puan iyi puandır diyorum  ancak değerli dostlar sizler Bu şehrin takımı Sivasspor’un sahipleri olarak bazı dostlarımızın sosyal medyada yaptıkları haksız ve yersiz eleştirileri sahada puan ve galibiyet için formasını terleten kendi ekmeği ve mesleği için ter döken sporcu arkadaşlarımızı inciten söylemlerde bunmamanızı rica ediyorum.

       Bu tür davranışlar onların sahada savaşmasını, yarışmasın ve koşmasını daha ötesi direncinin kırılmasına sebebiyet vermeyelim mümkünse.

Yarın saat 14.30 Türkiye Ziraat Kupası EMS Yapı Sivasspor –Konya spor karşılaşması için 4 Eylül stadı tribünlerine avdet etmenizi bekliyorum değerli dostlar.

        Profesyonel ligdeki diğer temsilcimiz olan Sivas 4 Eylül Futbol takımı sahsında karşılaştığı Fatsa belediye spor karşısında çok önemli hayati üç puan alma mücadelesinde yeterli performansı gösteremediği hücumda çok yetersiz kaldığı için sahadan bir puanla ayrılmış oldu.    Takımlarımıza başarılar dilerim.

Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?