USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor'dan Tarihi Bir Hezimet

09-05-2024

Merhaba değerli dostlar, Süper ligin son haftalarına yaklaşırken zirvedeki şampiyonluk mücadelesiyle alt sıralardaki küme düşme hattındaki bir başka mücadelelerin de son bölümlerine gelirken, son haftalarda aldığı puanlarla adından söz ettirmeye başlayan EMS Yapı Sivas spor 35. Haftayı üzücü bir tabloyla kapattı.

EMS Yapı Sivasspor Galatasaray spor karşılaşmasına olası bir sürprizle savunma ağırlıklı bir puan düşüncesiyle gitmişti fakat skor hiçte öyle olmadı.

Galatasaray da oyunun seyirde üretkenliği de, futbolun kalitesi yüksek olan bir lider takım idi.Lider takım ama neticeyi değiştirebilecek lider konumda usta ayaklar da devreye girince Sivasspor’a top vermedikleri gibi sahasından öne çıkıp bir taktik varyasyonlarını bozup oyun kuramadı.

İlk yarıda yan bekleriyle yardımcı irtibat adamlarıyla iyi savunma yaparak çok rahat bir şekilde sistematik bir yapıyla iyi motive olmuş tribünlerini ayağa kaldıran golleri ile ben şampiyonum diyorlardı.

Sivasspor da ise ölü kapalı bir oyun yapısı olunca haliyle karşı takımda diri bir takım oluyor sahada sık kazanan kadrosunu değiştirmeyen Okan Buruk baskı kurmada zorlanmadı çünkü karşısında vasatın üstüne çıkamayan bir Sivasspor vardı ilk yarı 2-0 lık skorla sona erdi.

İkinci yarıya Bülent Uygun hoca bu mağlubiyetin ardından değişiklerle başladı birkaç hamle ile ceza alanında gelişen bir atakta Caner’in topu ağlara göndermesi 2-1 oldu. Fakat tüm koridorlarda fırtına gibi esen bir Saray vardı. Sivas spor bu müsabakadan kalabalık bir savunma uygulaması ile maçı sürprizlerle bir puan belki veya az hasarla sahadan çıkmaktı ama sahadaki hesap hiçe öyle görünmedi.

Güçlü savunma ofansif orta saha hızlı ve taktik varyasyonları ilke ligin iyi top oynayan Sivas savunmasını çok rahat aşarak skoru çok çabuk yakaladı Galata saray .

Sivasspor birkaç çabuk hızlı atak yakaladı ama güçlü motivesi olan rakibi karşısında açamadığı gibi pas trafiği isabet oranı yüksek hareketli bir takım manevra yapamayan kademe oranı düşük bir oyun düzeni vardı .

Müsabaka öncesi bu maçın zorluk derecesi önemli dense de sahada hiç de öyle bir müsabaka yerine çabuk çözülen futbol kalitesi düşük bir performans görüyordum doğrusu bu nedenle Galatasaray spor taraftarlarına bir futbol şovu yapıyordu adeta.

Sivasspor ileride Manaj ve Koita ile skoru değiştirme mantığı ile hareket edip etkili olmaktı fakat istenen be beklenen 4+4 lü bloktan besleme paslar çıkamayınca farklı varyasyonlarla gole daha çok yakın oynayan Galatasaray olunca oyunu her üç bölümde de tam hâkimiyeti vardı.

Müsabaka boyunca tek korner atabilen Sivasspor bireysel yeteneklerde ve teknik beceri konusunda da ani hamle yapamayan bir oyun tarzı pas hataları ile 6-1 lik skorla ligin bitimine 3 hafta kala sevenlerine bir hezimet yaşatmış oldu.

EMS Yapı Sivasspor 36. Haftasında 12.05.2024 Pazar günü saat.19.00 da 4 Eylül Stadyumunda Başak şehir sporu konuk edecektir. Geride kalan üç müsabakasını da alması halinde Konferans ligine katılma oranının yüksek olacağını düşünmekteyim.

Başarı dileklerimle Görüşmek üzere efe

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?