USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Amatör Spor Haftasında Bir Mutluluk - Bir Acı yaşadık Katil İsrail’in Yaptıkları ile

17-10-2023

Merhaba değerli dostlar Futbol Milli Takımımızın Hırvatistan ardından Letonya Futbol mili takımları ile karşılaşmaları sonucunda Ülkemizde Türk sporunda son yılların Cumhuriyetimizin 100. Yılında Voleybol bayanlardan sonra Futbol Milli takımımızın aldığı büyük başarı tüm yurtta sevinç yumağı oluşturmuştu.

    Fakat cani katil İsrail’in masum Filistin halkına yönelik yaptığı katliamlar tüm insanlarımızı üzüntüye boğmuştur. Hükümetimiz siyasi partilerimiz halkımız bu konuda tek vücut olarak yanında olduğumuzu göstermeye devam ettiler.

     Amatör spor haftasına girdik bir mutluluk bir üzüntü yaşayarak girdik. Gençlik ve Spor Bakanlığının  9-15 Ekim tarihleri arasında her yıl amatör spor haftası olarak kutlanması kararının ardından  ilimizde de Spor il müdürlüğü,Belediye,Valilik,Askf ve Tsyd işbirliği ile   ilk gün kongre bahçesinden başlayıp Fidan Yazıcıoğlu kültür merkezine yürüyüşle  orada yapılan törende Belediye başkanı tarafından amatör kulüplere malzeme yardımı yaptı  başkan Bilgin konuşmasında spor kulüplerine nakdi yardımların da yapılacağını söylemiş olması da çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Hilmi başkan bu tür yardımları sürekli yapan bir başkan olarak tanıyor zaten.

      Amatör spor haftası etkinlikleri icrası için kurulan komisyon, Spor Hizmetleri müdürü Aytaç Keklik,Spor şube Müd.Ufuk Demir,ASKF Başkan Vekili Doğan Özçelik,ASKF Gen.Sek.İl Futbol tem.Hayrettin Yıldız,TSYD şube başkanı Ali Yavuzdan oluşan ekip amatör ve profesyonel spora hizmetleri olan yaşayan spor adamlarını evlerinde ziyaret etme kararı almışlardır.

      Bu süre zarfında bazı etkinliklerle birlikte bahsettiğim kurumların temsilcilerinden oluşan komisyon Sivasspor eski futbolcu ve Teknik direktörü Faruk Serin hocayı, Spor eski il müdürü Hasan Yıldırım’ı, Eski amatör ve profesyonel sporcu Yüksel AK’I, spor emektarı Bedensel Engelliler derneği başkanı Yaşar Rende ve Bocçae Millî Takım Antrenörü Şefika Kaygusuz la birlikte bazı spor kulüplerini evlerinde kulüplerinde ziyaret ederek onların yaşamına bir psikolojik direnç sağlamış oldular.

 Ayrıca Sivas ve Türk sporuna hakem ve gözlemci olarak Antrenör ve eğitici olarak büyük hizmetlerimize karşı şahsımı ziyaretleri ve bir müsabaka öncesinden verdikleri plaketle beni de onurlandırmışlardır.

       Bu tür katkı ve emekler yapılan hizmetlerin karşılığı bir sporun yaşam biçimi olduğu kadar geleceğin yıldızlarına da bir biyolojik ve psikolojik destek anlamını taşımaktadır.

Böylesi güzel bir uygulamaya öncülük ettikleri için dostlarımıza müdürlerimize teşekkür ederim.

Finali yapılan 4 Eylül kapalı spor salonundaki törene katıldım izlediğimde  orada tribünlerde ve e saha olması gereken yönetci ve sporcuların olması gerektiğini düşündüm. 2023 yılı içinde Avrupa balkan ve Türkiye’de şampiyonluklar kazananları ödüllendirmek bizim için çok önemli fakat amatör spor haftasında diğer branşlarda da olması gereken spor adamları spor yöneticileri, hakemler, hafta içinde ziyaret edilen spor adamlarının da orada olması gerekirdi bunu asla görmezden gelemezsiniz. Örneğin, Yıldız dağı kayak eğitim tesislerinin öncüsü kayak sporunun büyük emektarı, İlhan Erzurum Raşit Atak, Voleyboldan Hentbol bayanlar, Futbol Bayanlar, basketbolda Büyük fedakârlık yapan Halil Kol ve Hamza Kargan hoca Doğan Ardahanlı hoca ve niceleri, Atletizmde İlk Kez Sivas’ta balkan şampiyonluğun düzenlemesinde emeği geçen Şenol Özdemir hoca ve bazıları bugünlerde anılmalıdır değerli dostlar.

    Spordaki Demokrasinin ve sporun gelişmesi ve özendirilmesi için Devlet Mahalli idareler ve halkın el birliği yapması gerekir. Sporu oluşturan insan gücü idareci,öğretici,testis ve aracın bir araya gelmesi ile  başarı ivmesi daha yukarılara çıkacaktır.

   Değerli dostlar spor, siz uygar insanların, sosyal ve toplumsal ivmeyi oluşturan evrensel bire kavramdır sizlerde bu değerlere sahip insanlar olarak bölgemizdeki yani ilimizdeki takımlarımıza sahip çıkarsak bu çıtayı daha yukarılara çıkarmış oluruz.

   Bu anlamda emeği ve katkısı olan herkse teşekkür eder gelecekte tüm başarı ve güzelliklerin sizlerin olması dileklerimle.

             Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?