USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siz Spor Severlere ‘’ Sivas Ekspres Gazetesi’’ ile

08-06-2022

                  Merhaba değerli dostlar, bundan böyle sizlere Sivas Ekspres gazetesinin spor sayfasından paylaşımlarda bulunarak yazacağım.

Bugünkü makalemde Sivasspor’un dolaysıyla Amatör spor ’un dostlarından biri olan Belediye başkanı Hilmi Bilginle gün içinde iki kez birlikteliğimi gördüğüm tablolardan bahsetmek istiyorum.

         Bu toprağın içinde yaşayan bireyler ebetteki spordaki yaşananları Toplumsal sorumluluğu olan  bir spor yazarı ve spor adamı  yöneticisi, sporcu, kurum yöneticisi veya  taraftar olarak bunlara kulak verip olumlu ve olumsuz yönlerini  irdeleyerek tartışarak, paylaşarak nasıl bir aksiyon sağlanıyor onu görüp siz dostlarımıza yansıtmak elbette ki bir  spor yazarı ve adamının toplumsal sorumluğundan  biri olduğuna inanıyorum.

      Spor birçok insanın sosyal yaşamının büyük bir bölümünü oluşturduğunu biliyorum, spor Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de vazgeçilmeyen olgulardan biri haline gelmiştir.

       Spor’ ’bir bilimdir’’ spor’ ’bir işletme sanayidir’ ’spor bir kalkınma aracıdır’’spor’’geleceğe dönük kazanımları ve tasarımları olan bir müessesedir. Sporu önce bilimselleştirip daha sonra yığın sallaştırmak lazım.

    Sivas özeline baktığımızda, geçtiğimiz gün Belediye Spor Müdürlüğü’nden Sivasspor U13 alt yapı Teknik sorumlusu Murat Küçük yazıcı hocanın sorumluğunda düzenlenen ilkokullar arası final grubu karşılaması olan Batı koleji-Özel İdare ilkokul takımlarını izlemek için Murat hocanın daveti olarak Muhsin Yazıcıoğlu stadyumunda idim.

    Tribünlere baktım ki izleyenlerin büyük bir bölümünü sporcuların aileleri ve okul arkadaşlarından oluşan muhteşem bir tezahüratı duymak ne kadar güzeldi.

Mutluluk ve heyecanın okulların tüm öğrencileri ve ailelerin coşkusu tribünlere dolaysıyla sahadaki o minik yiğidoların güzel görkemli çalımlarına futboluna yansımış olması da bir başka mutluluk oluyor.

        Bunu tamamlayan ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in spor ‘un her kademesinde var olması elini kolunu uzatarak o güzel muhteşem tablonun oluşmasına kazanım sağladığını bilen biri olarak görmüş olmam beni memnun etti.

       Değerli dostlar bunu yeniymiş gibi değerlendirmiyorum, önemli olan bir yerel yöneticinin sporun başında ve sahada olmasından dolayı yaratılan ve paylaşılan başarıya katkı sağlamış olmasından söz ediyorum.

      Finalde Batı koleji birinci olurken Özel İdare ilkokulu ikinci, mimar Sinan ilkokulu üçüncü, TED Kolejinin dördüncü olmasından sonra plaket töreni esnasında Muhsin Yazıcıoğlu stadyumu  adeta  bir bayram yerine dönüştü.

      Hilmi Bilgin başkanla  ikinci kez  birlikte olduğum diğer bir etkinlikte Ahmet Turan Gazi mahallesi hanımlar kültür merkezinde düzenlenen minikler  Tekvando  kuşak töreni idi, Buraya da  Mahmut hocanın davetini kırmayarak katıldım.

           Güzel bir organize ile yapılan kuşak törenine ailelerin ve mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği törene Alibaba Mahallesi ve civarından çocuklarını getiren eski bir medya çalışanı olan Gülistan   Kunukcu’nun çocukları Göktürk Kunukcu ve kardeşi Gülsu ve arkadaşlarının mutluluğuna Hilmi başkan la ortak olduk, Mahmut hoca ve yardımcılarına emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

       Bu nedenle şehrimizin spordaki başarısını ve heyecanını yansıtan Marka değerimiz Demir grup Sivasspor Belediye spor ‘un tabana estirdiği bu Rüzgar’ın gittikçe yaygınlaştığını her mahalle ve okullarda dolaysıyla o ailelerin heyecanını görmek güzel ve anlamlı bir duygudur değerli dostlar.

     Bu da geleceğe dönük yatırımların spor tasarımlarının bir aksiyonudur bana göre, böylesi yerel yöneticilere gereksinim duyduğumuz ilimizde yerel yöneticilerimizin, görüş ve beceri ve davranışları sporumuzu olumlu yâda olumsuz yönde etkilemektedir.

     Başarılı olan spor kulüplerin her türlü malzeme vs ihtiyaçlarını karşılayarak gruplara göndererek onların heyecanına ortak olan, Sivasspor ve Belediye sporun buralara gelmesinde en büyük pay sahibi olan Belediye başkanı Hilmi Bilgini yürekten kutluyorum.

Amatör Spora hizmet etmek kutsal görevlerden biridir.       Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?