USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Toparlanır Karamsar olmayın

09-08-2022

Merhaba Dostlar, 2022-2023 Futbol sezonu Cumartesi Günü 4 Eylül Stadyumunda Demir Grup Sivasspor-Gaziantep spor karşılaşmasıyla start verildi. Demir grup Sivasspor’un kupadaki grafiği pek iç açıcı değildi, transferlere geç kalındı yıldız oyuncu alınmadığı gerekçesiyle taraftarların’’ bu müsabakaya sosyal medyada gösterdikleri tepki nedeniyle’’  tribünlerde beklenilenin altında bir taraftar kitlesinin görüntüsüne üzüldüm gerçekten.

Değerli dostlar daha ligin başındayız neden karamsar bir tablo çiziyorsunuz anlamış değilim haklı gerekçeniz var ama sezona yeni giren her takımda bu tür aksaklıklar olur olacakta önemli olan bunun telafi edilerek toparlanılmasıdır. Kulüp başkanı Mecnun Ot yakmaz müsabaka sonunda ‘’Bizim çalışmalarımız devam ediyor bu hafta içinde üç oyuncumuz bize katılarak Avrupa’da istenilen performansı göstereceğiz merak etmeyin endişelenmeyin’ ’şeklinde bir konuşma yaptı

Her takım taraftarlarının destek ve katkılarıyla bir yerlere gelir. Sivas sporda siz sevenlerinin eleştiri öneri ve emekleriyle istenilen başarıyı göstereceğine inanıyorum. Her gün yükselen döviz kuru nedeniyle gerçekten ülkedeki ekonomik şartlar sporcu pazarını da olumsuz etkileyince bazı aksaklıklar olabiliyor.

Sivasspor bu karşılaşmaya kaptan Hakan Aslan dan yoksun çıktı ama   kadroya baktığımızda savunmada Apindingoye’nin yerine Goutas merkezde Hakan Aslanın yerine ise Kerem Atakan Kalede ise kupada Ali Şaşal eleştirisi biraz fazla olunca  kalede de Muammer değişikliği gözüme çarptı.

Müsabakaya gelince Sivasspor çok kontrollü bir oyun üzerinde gidip geliyordu. Gaziantep spor da her üç blokta temkinli ataklarla kontra toplarla rakip savunmanın üzerine giderek temkinli ataklar yapıp pozisyon bulmaya çalıştı.

Merkezdeki bir mücadele sonucunda yapılan bir faul atışını kullanan Maxim’in mükemmel vuruşu Kaleci Muammer’in sadece izlediği top filelere gitti. Bu pozisyon öncesi ölü toplarda vuruşlarda rakibe karşı nasıl bir önlem alınır hemen karar verilmeli sadece seyredilmemeli bir hamle yapılmadan baktık top ağlara gitmiş.

Bu pozisyondan önce yakalanan bir kale varyasyonunda Yatabare ve Goutas’ın gole çeviremediği iki net organizasyon golle sonuçlanmış olsa idi skor daha farklı olacaktı.

Gaziantep spor geçen yılki performansından fazla bir şey kaybetmediğini her üç bölgede de önemli sporcuların olduğunu sürat ve çıkışlarda daha temkinli teknik mahareti sprinter oyuncuları ile ilk yarıda bir ivme yakaladı.

Sivassspor da ise bütün umutların Gradelin bulunduğu bölgelere ara ve derin diyagonal toplarla buluşması tribünleri heyecanlandırıyordu bazen de ah çektirmiyor değildi. Bu sonuçla soyunma odasına gidildi.

İkinci yarıya galip gelmenin rahatlığı ile sahaya çıkan Gaziantepspor Sivassspo Teknik direktörü Rıza Çalımbay hocanın sporculara tepkileri sonuç vermiş olacak ki ilk yarıya oranla oyunu öne çekemedi ilk etapta ama denge anlamında bir ivme görüldüğü dikkatimi çekti.

Sol kanat bindirmesinde Gradel’in ortasına  kaleciden dönen topa  Ulvestad’ın  topuna elle müdahale eden  Haunsek’in  hareketine penaltı kararı verildi.

Penaltıyı gole çeviren Gradel skoru 1-1 yaparak takımına can simidi oldu.Bu süreçten sonra  her iki hocada  hücuma ve merkeze  yönelik mahlelerini yaparak skoru değiştirme çabasına girdiler .

Gaziantepspor’da ilk yarıya oranla biraz düşük bir tempo oluşunca Sivassppor öne çıkan bir futbol oynamaya başladı. Her iki takımda gol yollarında etkili ataklar yaratmaya. Sivasspor’un savunma bloğunda ve merkezdeki değişik takviyeleri sonucu değiştirmesine yetmedi rakip takımın temposunun düşmesine rağmen birkaç gol pozisyonunu sonuçlandırsa idi skor farklı olabilirdi.

Müsabaka sonunda Rıza Çalımbay hoca ‘’ Ortaya koyduğumuz bu futbolla Avrupa’da ve Ligde zorlanırız şeklinde açıklaması’ ’oldu. Erol Bulut ise’’ İyi başladık basit bir hatayla rakibe penaltı verdik Sivasspor gibi güçlü bir takıma karşı oyunun kontrolü bizde idi’ ’dedi.

Evet, bazı taktik ve sistemler sahada takıma sporcuya karşı bazen istediğiniz gibi uygulanamıyor olunca skorda da futbolda da beklenilenin altında bir performans görebiliyorsunuz fakat farklı sistemleri denemek lazım diyorum ama oda eldeki malzeme ile olamıyor.

Değerli dostlar takım hakkında çok fazla tedirgin olmanıza gerek yok daha maratonun başındayız bunlar telafi edilebilir konulardır. Yönetim de Rıza hocada bu konuda duyarlı gerekli çalışmaları yapıyorlar. Sizler takımınızı tribünlerde yalnız bırakmadığınız sürece başarı aksiyonu gelecek gündedir  

Demir grup Sivasspor önümüzdeki hafta Cumartesi günü Adana Demirspor gibi güçlü bir takımla karşı karşıya gelecek umarım geride kalan süreci unutup daha güçlü bir takım olarak oradan puan ve puanlarla Cumhuriyet şehri Sivas’a dönmüş olur.  

Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?