USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivassporda Eksiklikler olunca-Kötü Futbol da Skora Yansıyınca

15-01-2024

            Merhaba değerli dostlar evet, makalemin başlığından da anlaşılacağı sizlerin de ekranlardan izlediğiniz üzere iki haftalık önemli bir aksiyon sağlayan takımda aksilikler, eksiklikler dolaysıyla takımdan gidenler olmuştu.

           Hastalar derken Bülent Uygun hocanın göreve geldiği ilk yarının son iki karşılaşması ve riskli denebilecek kadar zorlu Kayseri spor ve evinde oynadığı Galatasaray spor karşılaşmasından bir o kadar sakat ve hasta olan sporculara rağmen beklenmedik bir performansla taraftarın desteği ile heyecan ve coşku hocanın olağan üstü motivesiyle 4, puan alarak adından söz ettiren takım olmuştur  

    İkinci yarının ilk müsabakası olan Samsun spor deplasmanına birçok oyuncudan yoksun olarak sahaya çıkan Sivas spor üç günde bir müsabaka oynayanlar, takımdan ayrılanlar oynamak istemeyenler sakatlıklarda eklenince Bülent Uygun hocanın taktik ve stratejisini sistemini sahada uygulayacak beceri sahibi yetenekler olamayınca mevutlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. 

     İlk yarıda Samsunspor Fofanaa ve Drongelen,Bennaser,Emre Kılıç varyasyonları ile  kanat bindirmeleri uzak diyagonel toplarla Sivas savunmasını çıakmaz hale getirdi nitekim Alaadin’in orayı yol geçen yapan Fofana bir türlü durdurulamıyordu 4. Dakikada korner atışında fofananın ara topuna  Drongelen dokundu sadece.

      Yine Fofana ara pasına Marios şut Ali Şaşal golü önledi 36.dskikada Halse Fofananın dönen ara topuna vurdu skoru 2-0 yapan golünü attı.

İlk yarıda dağılan oyun yapıp savunmadan çıkamayan sürekli enine paslarla, hatalı toplarla bir türlü merkeze yakın bir bölgede top tutamayan bir takım görüntüsü vardı Sivas sporda.

       İkinci yarıya Bülent Uygun hocanın hamlelerini gördük. Savunmadan çıkıp hücuma dayalı bir oyun anlayışına geçiş yapmak zorunda idi. Çünkü skoru değiştirmek için sürat, tempo ve hızlı çıkışlarla gol bölgelerinde sistemi uygulaması lazımdı.

        Yan beklerde bir türlü çizgi ve alan geçişlerini durduramayınca aksayan bekler orta savunma irtibat sağlayıcılar aksayınca A.Kadir Parmak yerine Emrah, Alâeddin’in yerine Burak, hücumda çok etkisiz kalan Manaj gibi Barrow yerine Poungoluros müsabaka eksiğine rağmen üç karşılaşmada başarılı bir oyun sergileyen sahanın başarılı sporcusu olan Kapatan Ziya Erdal ise Eren Kaya’ya Hakan Aslan ise son dakikada Emre Gökay’a yerini bıraktı.

      Müsabakanın son dakikalarında Hakan Aslan’ın kafa vuruşu biraz daha isabetli olsa idi skorda değişiklik olurdu ama oyunda bir değişiklik atılım olmayınca skorda aynı şekilde sonuçlanmış oldu

     Değerli dostlar bu olağan üstü gelişmeler karşısında bu tür sonuçlar olacaktır buda futbolun doğasında Anayasasında olan sonuçlardır. Karamsar olmayın bu oyun karşısında sakın geçici bir hafta olarak kabul ediniz. Bu yönetim bu hocayla sizlerle daha iyi işler yapacağına inanıyorum en istikralı bir yönetim mekanizması var.

       Müsabaka sonrası Bülent Uygun hoca açıklamasında’’ Benim takımım bu kadar kötü olamaz, istediğim oyunu oynayamadık 17,18 haftadır oynamayanları sahaya sürdük, üç günde bir maç oynadık, sakat ve cezalı gidenler olunca istediğimiz oyunu yapamadık Samsun sporu tebrik ederim diyen Bülent Uygun hoca’’ en kısa zaman da  takıma önemli mevkilere  yapacağımız takviyelerle takımda bir revizyon yapacaklarını’ ’söyledi

       Önümüzdeki hafta sonu 21.Ocak Pazar günü 13.30 da Gaziantep sporu sahasında ağırlayacak olan Sivas spor bundan sonra yine üç gün sonra 24 Ocak Çarşamba günü Antalya deplasmanına gidecek olan yiğidolara başarılar dilerim.

                                       Görüşmek dileğiyle efendim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?