USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TAVİZ!

15-04-2019

İnsanlar her türlü inançlarında ve politik kararında ısrarlı.

Toplum; benimsediği prensiplerinde katı.

Fertler;  hak ve menfaatinde inatçı.

Alacaklı; borcundan asla vaaz geçmiyor, haklı.

 Çatışma kör inadın aracı.

?Gözleri görmeyen ama gören insana soruyor!

 -Dünya nasıl gözüküyor?  

Karşısındaki üzmemek için nezaketen ?senin gördüğün gibi? der!  ?Her şey puslu´ diye ilave eder..

Evet; puslu ve karanlık..

Tarihçiye göre, geçmiş ve yaşanan tarih karanlık, sosyoloğa göre toplum dengesiz, ilişkiler karanlık. Siyasetçiye sorsanız politika karanlık, yöneticiye sorsanız kumpas, eylemciye göre her alan tehlikeli ve karanlık.

Politikada adından en fazla söz ettiren bir yafta;  hainlik.

Hainlik kavramı tarifi ve mahiyeti itibariyle güç muğlak bir kelime!  Kişiden kişiye göre değişen göreceli bir kavram. Benimle birlikte olduğun sürece kahraman, fedakâr, her iyiliğe layık bir meleksin. Benden ayrı düşünür, faklı tercihlerde bulunursan,  her kötülüğe müstahak şeytansın.  İdeolojik cehaletten kurtulamayan politik şarlatanların ucuz polemikçi taktikleri.

 Hitlerin Almanya´sı, Stalin´nin Sovyetleri oligarşinin dolap çevirmesi sonucunda milyonlarca insan öldürüldü. Milyonlarca insan hain yaftası yemekten kurtulamadı. Demokrasilerin hepsinde ?zorun eşiği? denilecek şeyin aşılması korkusu var..

            Korku otoriter rejim ve partilerde hedef kitleyi sindirme aracı olarak kullanılan en güçlü ve en tesirli silahtır. Demokratik yapılar ise ikna metodunu temel düstur olarak görür ve icraatını bu istikamette gerçekleştirmek ister. Devrimci ve ülkücü partiler toplumda heyecan yaratmaya mahkumlar. Toplumsal gerginliğe politik gıda iştahıyla bakanların zihni yanılgılarına en iyi çare yumuşama, hoşgörü ve toleranstır..

Pamuk ipliğine bağlı, ?kılıç ağzı´ siyaseti ön plana çıktı, şimdi kimin kılıcı keskinse o diğerini bertaraf edecek gibi görünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?