ÇİÇEKLENSİN DÜNYAN

Mehtap BÖLÜKBAŞI

3 yıl önce

Tam da bugünlerde bir YENİ YIL yazısı yazmalı. Sürekli konuştuğumuz dertleri sıkıntıları bir son saymalı ve umut dolu bir yazıyı kaleme almalı.

       Ah 2020!.. Ağzımızda tat bırakmadı değil mi? Bu yıl yaşananlar  hiçbir sıkıntıya da benzemedi. Ülkece değil dünyayla beraber boğuştuk bu dertle. Sevdiklerimizi kaybettik farklı sebeplerle. Dost akrabadan koptuk arkadaş sohbetlerini unuttuk. Yine kadın cinayetleri işlendi bu senede. Hayvanlara zulmedildi. İşsizlik arttı açlık çoğaldı. Vicdanlarımız sızladı ve bir bombardımana tutuldu gülüşlerimiz?

        Bu biten yıl gibi yaşanan her şeyin bir sonunun olduğunu görmeli ve her sonunda bittiği yerde yeni yepyeni başlangıçlar vardır diyebilmeliyiz. Yeni yıl olgusuna inanırız inanmayız, kutlarız kutlamayız ama değişmeyen herkes için bir durum var ki yeni yıl önemli bir başlangıçtır. Kimine göre sayıdan öte değildir. Ben de diyorum ki 1 rakamı da bir başlangıç değil midir?

     Hadi hep beraber arkamıza bakıp varsın olsun bu yaşananlar diyelim. Olumsuzluklar her zaman olacak önemli olan arkamızı dönüp önümüze bakmayı başarabilmektir. Bizim bundan sonra yeni hayallere, yeni hedeflere, yeni umutlara, yeni motivasyonlara ihtiyacımız var. Bu yüzden bugün kalemimden güzel kelimeler dökülmeli. Umudumuz yeşermeli, yüreğimiz çiçeklenmeli. Bu yazıyı okuyan herkese ?evet hadi başlayalım? hissini verebilmeliyim.

      Şimdi bir çay alın elinize kendinizle baş başa kalın. Geçmiş yaşandı bitti. Önümüzde yepyeni kocaman bir yıl var. Yeni planların tam zamanı. Yeni umutların içerisine güzel renkli hayallerde sıkıştıralım. Önce beynimizdeki sonra varsa bedenimizdeki fazlalıkları yok etmek için adımlar atalım. Beynimizdeki derken: Keşkeler, pişmanlıklar, acılar, gereksiz insanların boş sözleri vs. pek çok şeyi silmeye çalışıp tertemiz bir zihne sahip olalım. Bedendeki yükleri azaltmaya ise ister sağlık de ister güzel görünmek de kısacası ne dersen de bu senin kararın. Ben bundan hoşnutum dersen o yine senin kararın. Senin hayatın senin kararların kimsenin buna müdahalesine izin verme.

     Çayından bir yudum al. Aç kocaman beyaz sayfanı. Başla umutlarını, hayallerini, hedeflerini buraya dökmeye. İster yazıyla ister resimlerle doldur sayfanı. Her yazdığın her çizdiğin senin toprağa ektiğin tohumun aslında. Sakın kalemin siyah olmasın. Kahverengi ya da lacivertte olmasın. Başka renk mi yok? Zaten her şey yeterince kara. Al pembeli morlu kalemini, yaz çiz doya doya. Ne mutlu yeni bir başlangıç şansı daha geldi kapımıza. Ektiğin tohumunu sevgiyle, tutkuyla umutla sula. Sula ki yeşersin geleceğin. Asla pes etme, umutsuzluğa karamsarlığa düşme. Belki zaman alacak ama yeşeren tohum sen istedikçe azmettikçe boy alacak dalları yaprakları açacak. Sen kalbini hayatını sevgiyle besle yeter ki ve en önemlisi kendine güven. Erkeksin, kadınsın, gençsin, çocuksun ne fark eder. İnsan değil misin? Bundan ötesi var mı? Her şeyin en güzeline en özeline layıksın.

     Aa oda ne! O yeşeren senin umutların mı yoksa? Hadi durma devam et. Daha çiçek açacak ektiğimiz tohum. Hem de renk renk, desen desen, farklı şekillerde. Herkesin hayali beklentisi farklı. O zaman umudu ve çabayı bırakmayalım ki hızla renklensin dünya.

    Yeni doğan bebek olsun birinin çiçeği, diğerinin ki yeni iş kurmak olsun. Varsa bir meşguliyetin daha iyisine adım adım koşmak olsun. Umutsuzluğu bırakıp kök salan hastalıkla savaşıp iyileşmek olsun bir diğerinin çiçeği. Evlenmek ya da sevdiğine kavuşmak olsun. Bazen küçücük bir eşya alıp onunla sevinmenin doruğunu yaşamakta çiçeklenmek değil mi?

      Hedefler asla küçük olmamalı, ancak küçük güzelliklerle de mutlu olunmalı. Dünya dediğimiz kendi içimiz aslında. Sen umut ettikçe, savaştıkça, kendine güvendikçe, hayallerinin peşinde koştukça bak yeşilleniyor güzelleşiyor Dünyan.

      Belki istemeden de karalar dahil olacak Dünyana. Onlar değil midir ki güzellikleri, canlı renkleri öne çıkaran. Varsın orada onlarda olsun böylece daha kıymetlenecek renk renk açan çiçeklerin.

      Çayınızı da hep taze tutun mutluluğunda sanki onunla da bir ilgisi var. Yeni yıla giriyoruz. Hadi sevgiye, umuda, coşkuya, heyecana, hayallerin peşinden koşmaya?

    Yeni yılda yeni yılında çiçeklensin Dünyan?

YAZARIN DİĞER YAZILARI