Belediyespor seçmeleri ve transfer

Belediyespor seçmeleri ve transfer

İsmail Dursun

2 yıl önce

Merhaba değerli dostlar şehrimiz in iki güzide takımlarından Süper Lig’de mücadele eden Demir Grup Sivasspor ve 2.Lig Kırmızı Grupta şehrimizi temsil eden Sivas Belediyespor kulüplerimizin transfer ve sezon hazırlık çalışmaları devam ediyor.

 Bildiğiniz gibi süper kupaya birkaç gün kala Sivasspor Avusturya kampındaki çalışmalar Gradel’in de katılımıyla taktik ve teknik çalışmalar hızlanmaya başladı.

 Transfere gelince Rıza Çalımbay hoca, “Başkanımız ve arkadaşlarımız bu konuda iletişim kanallarını çok sıkı tutarak zamanı kısaltarak görüşmeler yapılıyor sonuna gelinmek üzere o sporcularımız da Avusturya kampına katılacaklardır dedi.”

 Fakat süper kupa karşılaşması yaklaşırken İstanbul’daki bilet fiyatlarındaki tabloya baktığımızda çok üzücü bir rakamlarla karşılaşıyorsunuz, nedir bunlar derseniz Trabzonspor cephesindeki satılan biletler sayısı 25 bin civarında Sivasspor tarafında ise çok üzücü bir rakam görünüyor 1920 gibi

Kimi taraftar, “Transfer çalışmalarının çok yavaş işledikleri gerekçesiyle” yönetime tepki gösteriyorlar ama değerli dostlar ülkedeki döviz kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle her saat değişen sporcu rakamları bedeller akıl almaz boyutlara ulaşınca yönetimde ne yapacağını nasıl bir ekonomik politika izleyeceklerini el betteki kara kara düşünüyor.

Gittikçe ağırlaşan ekonomik sorunlar mutfaktan her alana yansıyor olunca kolay değil bu pazarda alışveriş yapmak biraz sabırlı olmak lazım sizde haklısısınız ama.

                             BELEDİYESPOR TÜM HIZIYLA

 Diğer başarılı takımımız olan Sivas Belediyespor’a gelince Yusuf Tokuş hocanın teknik direktörlük ve sorumluluğunda tekrar devam kararı ile Yusuf hoca teknik ekibine İbrahim Özcan’ı yardımcı antrenörlüğe, İbrahim Yiğit, Atletik Performans sorumluluğuna Levent Ceylan’ı Analizci ve Eski Sivas spor kalecisi Sebahattin Yıldız Hoca’yı ise kaleci antrenörlük görevine getirdikten sonra çalışmalara yön vermeye alt yapı seçmelerine ve transfer çalışmalarına Genel Kaptan Taner Karabal ve ekibinin sorumluluğunda çalışmalara dört sporcu ile başladı.

Geçen yılki takımda  ilk on birde oynayanlardan Yasin, Alpay, Yücel, Abdullah, Enes, Eşref ve Kıraç’ın takımdan ayrılmalarının ardından  kulüp tesislerinde sıkı bir  programla  çevre illerden gelen 85 sporcu arasından  seçmeler yapılarak bu sayıyı 35 gibi bir rakama çekilerek bunların içinden de dokuz kişi daha sonra tekrar  tekrar bir eleme ile takım için bir profil çizileceğini söyleyen Genel Kaptan Taner Karabal takımı aynı kulvarda yüksek performansa sahip  genç sporcuları kadrolarına katacaklarını söyledi.

Alt yapısını her zaman olduğu gibi bu sezon daha da kapsamlı bir şekilde Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in destekleri ile sporun tüm katmanlara yayılması için büyük çaba harcadığını görüyorum.

Başkan Hilmi Bilgin’in amatör ve profesyonel takımlarımıza olağan üstü büyük katkıları olmuştur bunu tamamlayan Sivas ve Sivasspor aşığı eski Sivas yeni Urfa valisi olan Salih Ayhan da bütünü tamamlayan unsurlardan biriydi.

Siz sporseverleler oda başkanları, spor basınımız bunun en büyük etkenlerinden birdir sporun taban birlikleri bu toprağın insanları bu konuda büyük uğraşlar vermiştir. Şimdi herkes takımlarımızın çalışmalarıyla birlikte kim gitti kim geldi şeklindeki merak ve umutları elbette olacak çünkü siz olmazsanız onlarda olmaz değil mi? 

 Belediyespor tesis açısından farklı bölgelerde olsa da teknik kadronun ehil ve uzmanlarından olunca Futbolda olduğu gibi diğer branşlarda da önemli başarılara imza atılmaktadır.

Ben zaman aralıklarında farklı branşların ve futbol takımlarının çalışmalarını takip ederek oradaki teknik becerilerin nasıl pratiğe dönüştüğünü görmekteyim Belediye spor Futbol Teknik ekibinin gün içindeki büyük bir bölümlerini uykularından da fedakârlık yapıp evlerine gitmeyerek kulüp tesislerinde geçirdiklerini görüyorum.

 Buda mesleğini en iyi şekilde icra etmek, kulübünü, sporcusunu kendisini sevmesinden geçer

Sporun evrenselleşmesi dolaysıyla bilimselleşmesinin ardından modern ve çağdaş bir futbol anlayışı ortaya çıkarak aksiyon sağlanmış olur değerli dostlar.

Spordaki zenginliğimiz ve değerlerimiz, tesislerimiz yerel yöneticilerimiz, siz sevenlerimizle birlikte yarışan, koşan ve savaşan birer takımlar oluşturmuş oluruz.

                              Herkese Aydınlık yarınlar dilerim.  Görüşmek üzere efendim

YAZARIN DİĞER YAZILARI