Sivasspor Yine Kayıplarda Taraftardan Sporculara ve yönetime Tepki

Sivasspor Yine Kayıplarda Taraftardan Sporculara ve yönetime Tepki

İsmail Dursun

2 yıl önce

         Değerli dostlar merhaba, birkaç haftadır Spor Toto Süper ligde mücadele eden Demir grup Sivas spor ve Sivas Belediye spor ’un oynadıkları ve sahada sergiledikleri oyunlarını ve oyuncuları ve oyuncuları nedeniyle bu köşeden ‘’olmaması gerekenleriyle birlikte olması lazım gelen çözüm önerilerimizi de her defasında sizinle paylaşıyordum değil mi?

     Sivasspor evinde deplasmanda oynadığı müsabakalardan aldığı kötü sonuçları görünce hep dedik ki saha avantajını kullanırsa evinde konuk ettiği takımlar karşısında toparlanarak mutlak puanlar alır umudu taşımıştık.

     Dışarıdan gelen yabancı uyruklu sporcuların uyum süreci konsantrasyonu VS diyerek’’ bu hafta sonra, gelecek hafta sonra ‘’bunu atlayarak düzelir dedik yine olmadı.

       Milli ara belki bu gerginliği bozulan özgüven sorununu atlatarak yeni bir başlanmış yakalanır diye düşündüm fakat bu karşılaşmada da beklenenin altında bir takım görüntüsü yaşandı.

       Bu karşılaşma iki takım içinde hayati önem taşıyan bir müsabaka idi yeni Teknik Direktör Volkan Demirel çıkış yapmak istiyordu. Rıza Çalımbay hocada’’ bu müsabaka dan puanlar alarak küsen taraftarlarını’’ tribünlere çekmek amacında idi.

     Fakat Volkan Demirel hoca ’’Sivasspor’un sol koridorun daha zayıf olduğunu müsabaka içinde analiz edince bütün hücumdaki kontra toplarını Uğur Çiftçinin olduğu yerden yapınca savunmanın da akıl almaz hataları sonucu üst üste iki gol atarak rahat bir nefes aldırmış oldu takımına.

       Savunmanın bel kemiği olarak bakılan Appindangoye’nin rakip takım hücuma geçmişken ayakkabı değişimine giderek orada rakibe boş alan yaratıp gole meydan vermesi aklı başında bir davranış değildi gerçekten.

         Sivassspor buna karşı Erdoğan Yeşilyurt la cevap verdi ilk yarının son bölümünde Riberio’nun ihraç olmasından sonra Sivasspor bunu avantaja çevirir dedim ama sürekli savunma yapmasını da doğru bulmadım.

   İlk yarının ve ikinci yarının son bölümlerinde çok bol bol şutlar pozisyonlar var ama son final vuruşlar yapılan akılsız pas hataları rakip savunmanın üzerine yapılan ortalar dönen toplar avantaja dönmeyince skoru değiştirmede bir sonuç çıkmamış oluyor.

     Son hamleler değişiklikler yapıldı ama girende çıkanda müsabakayı alacak savaşacak kapasitede bir performans sarf etmediler.   Ben Hatay spor karşısında böylesine amatörce hatalar yapan bir takım görmek istemezdim gerçekten.

    Tribünler’’  takımlarından başarılı olmasını, sahada iyi bir performans ve iyi bir oyun sergilemesini’’ bekler. Taraftar ‘’Takımını sürükleyen bir unsur olmasını bekler, Taraftar’’ Takımında savaşan, koşan ve yarışan formasını terleten takımı ve yöresi için kendisi için mücadele eden bir oyun sistemi bekler 136 gündür galibiyete hasret olan taraftarların umudu tükenmiş değil önümüzde büyük bir maraton yarışı var. Müsabaka sonrası taraftarların Teknik ekibe ve yönetim istifa protestoları yapmıştır’’ Taraftarın yönetim den istediği yıldız yetenekli oyuncu transferleri yapması isteğidir. Elbetteki yönetimde ekonomik olanaklarıyla belli ölçüde takıma takviye yapmıştır. Rıza Çalımbay ise ’’Biz takımımızı götürebildiğimiz yere kadar götüreceğiz bu tür tepkiler iyi eğil ‘’dedi. Böyle olunca Taraftar gergin, yönetim teknik ekip gergin, sahada sporcu da gergin olunca bir türlü çıkış yapılamıyor.

      Bu tür olumsuzluklar yaşanabilir futbolda bunlar olur olacakta asıl önemli olan bu zor durumda iken takımı desteklemek lazım ki Sahadan ses çıkarsa tribünlerde sahipsiz kalmamış olur. Gidişat kötü buna dur demekte yönetime ve sporculara düşer.

     Sivasspor ise Avrupa Konferans liginde 4 Eylül stadyumunda bugün saat.19.45 de Balkani ile galibiyet için sahaya çıkarak bu kötü gidişata son verecektir. Her iki takımımıza da başarılar dilerim

                                   Görüşmek dileğiyle efendim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI