Sivasspor’un Alt yapısındaki Görünümü

Sivasspor’un Alt yapısındaki Görünümü

İsmail Dursun

1 yıl önce

         Merhaba değerli dostlar, Bu Ülkenin Güneşe Aydınlığa, geleceğe umutla bakan siz okuyucu dostlarıma selam olsun. Makalemin başlığından da anlaşılacağı gibi Sivasspor alt yapısını yıllar önce zaman zaman hep eleştirip dururdum ‘’yeterli sporcu kazandırılmıyor, sporcu yetişmiyor ve A takıma Milli takımlara sporcu kazanımı sağlanamıyor ‘’ şeklinde

    Geçmişte bir çok Sivaslı antrenör arkadaşlarımız ulusal düzeyde şampiyonluklar ve başarılar elde etmişlerdir onlarında hakkını vermek lazım (Bunlar olanaklar çerçevesinde en iyisini yapmışlardır ).

Öncelikle şu İsmail Kartal gelecek Rıza Hoca gidecek yalan ve şişirme haberle ilgili konuya değinmek istiyorum. Aldığım bilgilere göre yönetim arasında öyle bir ne konu nede gündem oluşmaktadır yapılan haberlerin dedikoduların aslının mümkün olmadığını belirtmişlerdir.

 Rıza Çalımbay hocanın dışında her hangi birinin sezon arasında gelmesi Sivas spora bir yarar sağlamayacağına inanıyorum bu milli arada Rıza hocada yardımcıları ile birlikte yaptıkları hataları gözden geçirmesi lazım.

            Gelelim alt yapıdaki sağlanan ve kazanılan başarıların Teknik ve idari mekanizmanın ivmesine nedir bu derseniz? Alt yapı sorumlusu Murat Dizdar’ın koordinatörlüğünde görev yapan  U19 Antrenörü Mahmut Hoşgiz,U17 Turan Bora,U16 Akif Savun,U15 Ümit Temel,U14 FerhatMesci,U13 ve yaş altı Teknik sorumlusu Murat Küçükyazıcı Burak Petik kaleci antrenörleri Burak Kavuk,Yaşar Dogan, Burak Kavas  ve bayan  hocalarımızın tamamının Sivaslı olması da bu başarılı çalışmaların meyvelerinden biridir.

       Geçen sezon U13 yaş altı U12  Takımı Antalya’da yapılan Ulusal düzeyde  yapılan turnuvada Türkiye şampiyonu olmuştur. Ayrıca Murat Küçük yazıcının sorumlu olduğu U13,U12,U11 takımları da Sivas il şampiyonu olmuşlardır.

Bunun karşılığında Muhammed Mert Dursun ve Eren Kaya’nı U19 Milli takım kadrosuna seçilmiş olmaları da  önemli bir ivmedir.

         Ardından Özkan Yiğiter,Kaan Onaran,Mehmet Albayrak,Emre Gökay,ve Bover Küçüker’in A takıma alınmaları Emre Gökay,Talha Şeker Mümin Barış Nazlı, Sabri Çakır, Mahmut Sinan Kaya,Emirhan Yiğit2in  bulundukları yaş gruplarındaki milli takımlarına seçilmiş olmaları bu başarının bir öyküsü olarak değerlendiriyorum antrenör arkadaşlarımı ve sporcu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

   Futbol Akademi yaz spor okulu ve alt yapıdaki çeşitli kategorilerdeki 850 kadar sporcuyu bünyesinde barındırarak bu aksiyonu sağlamak kolay iş değil gerçekten ayrıca çevre illerden 70 kadar sporcuyu da tesislerde konaklanmasına olanak sağlanması ayrı bir ekonomik gider doğrusu bravo sizlere.

     Değerli dostlar bu başarılar gerçekten yadsınamaz boyuttadır. Ben her zaman söylerim’ ’istikrarın var olduğu yerde başarı gelecek gündedir’’ diye bu sözcüğü sürekli kullanırım. Doğrusu da budur günümüzde yaşanıyor ve görünüyor olması bunun canlı örneklerin yaşanması hepimizin ortak dileğidir. Spor yöneticiliği ayrı bir meziyet ayrı bir nicel birikim isteyen konudur. O yöre ile sporun taban birlikleri ile halk katmanları ile barışık olarak bu ortak paydamız olan takımlarımıza katkılarımızı artırarak devam ettirmemiz lazım geldiğine inanıyorum.

    Bu zor süreci hep birlikte aşmamız lazım önümüzde uzun bir maraton var karamsar olmaya değil tribünleri geleceğin yıldızlarını özendirerek onları izlemek dahi büyük bir başarı olarak dönecektir.

   Alt yapıda görev yapan tüm çalıştırıcı arkadaşlarımı milli takımlara giden ve başarı çıtasını yükselten sporcularınızı kutlar devamını dilerim.

  Çünkü Sivas ve Sivas spor vazgeçilmeyen bir olgudur. Spor yönetimi ile sporcusu ile Antrenörü ve taraftarı ile bütünü tamamlayan unsurlardır. Başarı aksiyonu bazı faktörlerin bir araya gelmesi ile olacaktır.

Sivas’ın Amatör sporunu gelişip ve özendirilmesi güçlü hale gelmesi Sivas ve Sivasspor benim ortak paydamdır diyen tüm halk katmanlarının temel özlemi dolaysıyla toplumsal ve kişisel sorumluluğu olduğuna inanıyorum.

                  Hepinize başarı dileklerimle Görüşmek üzere efendim

YAZARIN DİĞER YAZILARI