Sivassporun Ankara Karnesi

Ülkede Basın 4.Güçtür

İsmail Dursun

2 yıl önce

Bu Ülkenin ve bölgemizin Aydınlık İnsanları merhaba, Basın bu Ülkede Yasama,Yürütme,Yarğı’dan sonra 4.Güçtür. Konuya şöyle bir başlıkla girerek başlamak istiyorum. (İnsan ve Yurttaş Hakkı)  Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve ayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Bu hakların demokratik hukuk devletin de anayasal güvence altında olduğuna inanan bireyleriz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bir yangın ihbarını alınca, olay mahalline giderek görüntü almaya çalışan basın emekçisi Arkadaşlarımızdan Hüsnü Ümit Avcı ve arkadaşı Arife Defne Arslan’ın görüntü almalarını engelleyerek görevli memur tarafından saldırı sonucu darp edilmişlerdir.

Bu olay hakkında Sivas’ta bulunan tüm basın örgütleri’ ’yaptıkları basın açıklamaları ile yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını’ ’bildirmişlerdir.

Vali Yılmaz Şimşek ise basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamayla ‘’  Adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını’’ duyurmuştur.

Toplumsal sorumluluk ve zorunluluklarını yerine getiren basın emekçisi başkan ve yönetici dostlarıma, konunun takipçisi olduğunu belirten Vali Yılmaz Şimşek’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.

Değerli dostlar, Basın ‘’ her zaman her yerde Halk adına halın gözü, kulağı ve sesidir’’. Basın Demokrasinin gelişmesinde Temel Hak ve özgürlüklerin korunmasında yaygınlaşmasında aynı zamanda Demokratik yapının temel ögesini oluşturan bir güçtür.

İnsanların yaşam alanlarının daraltılması nasıl bir insanlık suçu ise, Basının da görev alanlarının engellenerek daraltılması da bir insanlık suçudur. Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor görevli memurlarında basın emekçilerinin bir kamu görevlisi olduğu bilincinin( Emniyet Müdürlüğü ilgili eğitimcileri tarafından )  yaygınlaştırılmasını umut ediyorum

Hak ve özğürlüklerin,özü’’İnsan Haklarıdır.

Sivasspor-Ankaragücü spor müsabakasını izleyen taraftarlar yine hayal kırıklığı yaşadı. Üç puan parolası ile sahaya çıkan yiğidolar dan futbol adına sahadan yine ses çıkmadı bir anlamda.

Ankaragücü transferde Taylan Antalyalı, Emre Kılıç gibi önemli isimleri kadrosuna katarak buradan mutlak üç puan almak istiyordu.Bununla birlikte  orta alanda hücumdaki besleyici pasları ile dikkat çeken Beridze,Ali Sowe’i Marlo ve Oguz gibi  yıldız denebilecek oyuncuları ile ilk yarıda  rakibine pozisyon vermeyerek daha ikinci dakikada  Savunmanın seyrettiği bir pozisyonu Beridze  skoru 1-0 yapan golünü attı.

Sivasspor  Cluj’u deplasmanında oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanarak Ülke puanına da katkı sunan bir performansını izleyince bu müsabakadan galip çıkan taraf olacağı umudunu taşıyordum.

Ahmet Musa’nın sakatlanınca başka bir hamleyi devreye sokan Rıza hoca dengeyi sağlamaya çalıştı. Futbolda doğruları yapmaya çalışan en iyi teknik direktörlerden birisidir. İlk yarıda alışa gelmiş uzun toplarla pas mı şut mu ters diyagonaller hemen hemen birçoğu rakibin önüne düşünce karşı kontrataklarla savunmayı zora sokuyorlardı.

Böyle olunca oyun temposunda düşüşler oluyordu devrenin sonlarına doğru orta merkezde etkinliği düşen Sivasspor karşısında daha etkili olan Ankaragücü Tolga Ciğercinin derin pası Beridze sert bir şutu direkten dönünce Ali Sowe vurda 2-0

45-4 Charissis’in attığı gülü ‘’VAR’ ’kararıyla iptal edilince devre bu sonuçla tamamlanmış oldu. Hâlbuki senin takımın atak halinde Sivas sporlular halen rakip alanda ofsayt pozisyonunda top bekliyor olmaları ne kadar yanlış alan boşaltarak öne çıkmaları lazımken.

Yüksek toplarını hızlı empoyla hücumlarla rakibini hataya zorlayan bir Rıza hoca taktiği var ama bunu farklı bir oyuncu kadrosu  olamayınca yapılamıyor,2-0 dan sonra geriye çekilen bir Ankara gücü  takımı vardı.48. dakikada Ulvestad’ın pasına N’Jie güzel bir vuruşla skoru 2-1 getiren golünü attı.

Rıza hoca orta sahaya ve hücuma yaptığı takviyelerle skoru değiştirmek istedi ama neticede Ömer Erdoğan’ın son değişiklik stratejisi buna fırsat vermedi. Çünkü ikinci yarıda Sivasspor da bireysel akıl almaz pas hataları, hücumda olsun, hazırlık bölgesinde olsun neticeyi değiştirecek bir oyun düzeni yoktu galip gelecek mücadelede yoktu sahada.

Rakip takımı kaleden uzak tutacak yaratıcı savaşan özelliklerin daha çok olması l gereken takım oyunu olması lazım. Müsabaka sonrasında Max Gradel’in özeleştiri niteliğindeki açıklaması alkışlanacak bir söylem’ ’Biz ilk yarıda futbol oynamadık, Ben ve bazı arkadaşlarımızın mutlaka sorumluluk alması gerekir sözleri çok önemli gerçekten’’ Artık uyanma vakti’’ şeklinde açıklamasını tüm sporcular bir yere yaması lazım.

Rıza Çalımbay ise’ ’Sıkıntılar sürecek ama bu mazeret değil, her iki tarafı da götürmek zor oluyor ama bu milli ara bize bir fırsat olacak’’ dedi elbette bu iyi bir fırsat herkesin toparlanması ve uyanması gerekir artık maratonun başındayız toparlanacağımıza inanıyorum.

İnşallah Hatay spor karşılaşması bu galibiyet hasretine son verilecek bir çıkış yaşanır umuduyla

Takımlarımıza başarılar dilerim.

Görüşmek dileğiyle efendim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI