Sivasspor’dan Cumhuriyet Şehri’ne Bayram Hediyesi Sırada Antalya var

Sivasspor’dan Cumhuriyet Şehri’ne Bayram Hediyesi Sırada Antalya var

İsmail Dursun

2 yıl önce

Merhaba Bu Cumhuriyetin Aydınlık insanları, ‘’Efendiler, Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz! ’Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.

                                            Baş Komutan Mustafa Kemal ATATÜRK

            29 Ekim Cumhuriyet bayramı 99. Yılı kutlamaları Sivas’ta olduğu gibi Ülkemizin birçok yerinde 99. Yıl coşkusu kutlanmaktadır. Bu laik Cumhuriyeti bize armağan eden Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle minnetle anıyorum.

        Evet değerli dostlar Demir grup Sivas spor geçtiğimiz gün 4 Eylül stadyumunda konuk ettiği Culj karşısında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.yılında bayram öncesinde Tarihi bir galibiyetle tarih yazarak Türkiye’min UEFA daki Ülke puanına büyük bir katkı yapan takım olma unvanına sahip olmuştur.

        Müsabaka öncesine gelecek olursak Rıza hoca’ ’Bizdeki heyecan ve havanın Sivas’ta olmadığını söyledi’’ Evet, bu söze katılmamak mümkün mü?  Gerçekten böylesi çok önemli bir olduğu kadar kritik bir müsabaka için Şehre Cadde ve sokaklara kurumların önüne sağına soluna bakıyorum birçok yerde ne bir bayrak ne pankart vs bulamadım.

     Böyle olunca Takım sporcusu teknik heyeti de bundan üzüntü duyduklarını belirtmelerinde haklılar fakat yalnız değilsiniz siz bu harika oyununuzu şahane galibiyetleri aldığınız sürece herkes sizinledir ve sizlerle tribünlerde cadde ve sokaklarda olacaklardır.

       Umarım bundan sonraki müsabakalarda yığınsal bir şekilde coşkunun heyecanın var olduğu on binlerce taraftar kitlesini görmüş oluruz. Bu karşılaşmada ise Sivas Valisi Yılmaz Şimşek TSYD Türkiye Spor Yazarlar Derneği Genel Başkan yardımcısı Kemal Çağlayan Şube Başkanı Ali Yavuz ve yönetimi iş birliği ile Sivas’ta öğrenim gören 35 Ülke vatandaşı yüzlerce öğrenicin stadyuma getirilmiş olması onların minik Yiğidolarla birlikte taraftarlarımızın hiç susmayan tezahüratları takıma bir nefes olmuşlardır emeği geçenlere teşekkür ederim.

        Bir yörede yerel yöneticinin görüş beceri v e davranışları olumlu yâda olumsuz tepkilere neden olur. Bizim ilimizde yerel yöneticilerimizin katkıları emekleri hep olumlu gelişmelere neden olmuştur. Başta Vali Yılmaz Şimşek’e spora çok büyük destek veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

   Nedeni ise spor çeşitli özellikleriyle başlıca bir kurum olduğu gibi bir sosyal iletişimin temel ögelerinden ve de güzelliklerinden biri oluşundandır.

    Bu da geleceğe dönük yatırımların ve kazanımların bir aksiyonudur Sivas spor yatırımında en büyük desteği alan illerin başında gelmektedir.

         Böylesi dayanışma başarının gelecek günde ve zinde olması demektir. Müsabaka öncesi değerli dostum İl Dernekler müdürü Ahmet Başkan kardeşimle izlerken takımın temposunu görünce bana döndü’ ’İsmail hocam bugün maçı 3-0 alacağız şeklinde bir gülümsemesi oldu’’ bende inşallah yanıtın verdim. Bu karşılaşma öncesi yandaş medyanın Sivas spor hakkında olumsuz beyanlarına karşı büyük bir cevap olmuştur. Ahmet Başkanın o sevincini coşkusunu oynanan futbolla birlikte yaşamak elbette güzeldi.

    Gerçekten Başakşehirspor ve Trabzonspor karşılaşmalarını bu takım çok can yakan bir futbol oynuyor demiştim, Müsabakayı izleyip yorumlarken buna tarihi bir galibiyetler şahit oluyorduk.

    Rıza hocam diğer karşılaşmalarda olduğu gibi bazen rotasyonlu kadrolarla çıkıyordu son üç müsabakada bir oyun standardını oturtmuş ve bunu da rakibine kabul ettirmeye çalışan bir sistemde genel anlamda sahaya çakan yiğidolar ilk yarıda oyunun ve sahanın hakimi olan takımdı.

     Bu sistemle sahaya çıkan yiğidolar ilk yarıda Cloj’un hiçbir pozisyonu yoktu çok dirençli ve güçlü takım disiplini, paylaşımı yerinde garanti ayağa paslarla rakibine oyun imkânı vermeyerek rakip savunma üzerine sert rüzgârlar estiriyordu.

    Ufak tefek aksamalar olsa da savunmadan hücuma çıkarken akıllı oynayıp rakip alandaki varyasyonlarıyla onları hataya zorlayarak attıkları üç golle bunun karışlığını almışlardır.

      Sivasspor Tarihi bir galibiyet almasına rağmen yazılı ve görsel basında yeteri kadar yer verilmemesini eleştiren Rıza Çalımbay hoca ‘’ b tarih yazan galibiyetimiz ve Ülke puanımızla bunu kanıtladık fakat bize yer vermemelerine üzülüyorum dedi’’

          Takım maglup olmuş sürekli o takımlarla günden oluşturarak ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum Sivas ve Sivas spor  her zaman gereğini yapmıştr.Yapmaya da devam edecektir yazar çizer beyefendiler her kimseniz biraz kendinize geliniz .

     Rıza hocamın eleştirilerinin tamamına katılıyorum size gerekli cevabı oynanan futbol la vermiştir umarım bundan ders almış oldunuz. Bu önemli günde bizlere Ülkemize bir bayram hediyesi sunduğunuz için Başta Teknik Direktörümüze Rıza Çalımbay ve öğrencilerine teknik ekibini tebrik eder nice başarılar dilerim.

       Bugün oynanacak olan Antalya spor karşısında tıpkı dünkü gibi tribünlerde yerini alarak hiç susmayan siz değerli taraftarlarımıza içten teşekkür eder tribünlerde buluşmak ve görüşmek dileğiyle efendim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI