KARABAL’’KADRODAN GİDENLER VAR AMA GELENLERİMİZDE AYNI PERFORMANSA SAHİP OYUNCULARDIR’’

KARABAL’’KADRODAN GİDENLER VAR AMA GELENLERİMİZDE AYNI PERFORMANSA SAHİP OYUNCULARDIR’’

İsmail Dursun

2 yıl önce

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Sivas Belediyespor 2022-2023 futbol sezonuna hızlı başladı.

Geçen yıl gösterdiği başarılı bir futbol sezonu ile  ligi Play-Off  karşılaşmaları ile  tamamlayan  belediyespor  önümüzdeki futbol sezonu için hazırlık çalışmalarına Muhsin Yazıcıoğlu tesislerinde start vererek Yusuf Tokuş Hoca’nın teknik sorumluluğunda İbrahim Özcan, İbrahim Yiğit, Levent Ceylan, Kaleci Antrenörü Sebahattin Yıldız’dan oluşan  teknik, kondisyon ve analiz ekibiyle  birlikte  çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.      

Bu konuda görüştüğümüz Futbol Şube sorumlusu ve Genel Kaptan Taner Karabal, “Hocam bildiğiniz gibi geçen yıl mütevazi bir kadromuzla ara transferlerimizle beklenenin üzerinde bir performansla istenilen bir seviyeye gelmiştik Play-Off’a kadar yükseldik çünkü bir hedef belirlemiştik ve bunda da sevenlerimiz mahcup etmedik fakat bazı hakem arkadaşlarımız yönettikleri müsabakalarla bizleri mahcup ettiler.

Bu gösterdiğimiz başarıda en büyük payı olan belediye başkanımız Hilmi Bilgin, kulüp başkanımız Hakan Genç yönetici arkadaşlarımızın, sevenlerimizin sivil toplum kuruluşlarımızın ve siz spor adamlarının  dolaysıyla spor basınının çok katkıları olmuştur. Geçen yılki başarımızı bu yılda elbette   göstermek için çalışmalarımıza başladık transferlere gelince, geçen yılki kadrodan  Yasin, Alpay, Abdullah, Enes, Eşref ve Kıraç takımdan ayrıldılar. Bizde yönetim olarak şu ana kadar  4-5 transfer çalışması yaparak  onları bünyemize aldık bir  ilave takviye ile  transfer çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ülkemizdeki  döviz kurunun yükselmesi  bu pazarın gereğinden fazla yükselmesine neden olduğundan  çok zorlandığımızı söylemem lazım  sizde bilirsiniz ki her takımda olduğu gibi profesyonel  takım da meta olmaz ise başarıda  gelmekte gecikir  o anlamda  bizde olanaklarımız çerçevesinde  en iyisini yapmaya çalışacağız.

 Şu ana kadar aldığımız oyuncular Balıkesirspor’dan Alperen (stoper), Emre Kahramanmaraşspor (kenar oyuncu), Yiğit Kırıkkale(ön libero), Berkay Ordu (Orta saha), birde Kasımpaşa alt yapıdan kalecimiz Emre olmuştur.

 Öte yandan belediyespor olarak başkanımızın desteği ve yönetim kurulumuzun da katkısı ile çeşitli branşlardan 1500 sporcu ile spor okulu çalışmalarımıza da ağırlık vererek örnek bir  program yürüttük burada da seçmelerimizi alt yapı antrenörlerimizin yoğu gayretleri ile geleceğin yıldızlarını için  teknik analizlerini yapıyorlar. Yine ayrıca çevre illerden kulübümüze gelerek profesyonel takımımız için Yusuf Tokuş hocam ekibinin gözlemleri sonucunda 35 kişi ön eleme ile seçilmişlerdir, bunlar arasından da tekr ar tekrar gözlem yapılacağını hocalarımla birlikte değerlendirme yapacağız.

Belediyespor Kulübü İkinci Başkanı Taner Karabal, “Geçtiğimiz spor sezonunda büyük hentbol bayanlarda, genç ve yıldız bayanlarda ülke düzeyine yaptığımız müsabakalarda büyük başarılar elde ettik, bayan sporlarında olduğu gibi diğerlerinde de Sivas’ın sporunu büyük bir başarı ivmesi ile tamamlamıştık, bu sezonda aynı strateji ve taktikle devam edeceğiz inşallah’ ’dedi

YAZARIN DİĞER YAZILARI