Sivas spor Yine Tekledi

Sivas spor Yine Tekledi

İsmail Dursun

2 yıl önce

 

 Koşan Savaşan ve Yarışan Takım yoktu.

 

              Merhaba değerli dostlar, Sağlık dolu umut dolu mutlu yarınlarla yeni güne merhaba, bugün yine hüzünlü bir makale ile sizinle beraberim.

Neden hüzünlü olduğunuzu her müsabaka sonrası değişik kurum ve kuruluşlarda ve ortamlarda karşılaştığımız Sivas sporseverlerin serzenişleriyle sorduğu sorulardan anlaşılıyor zaten.

       17 Yıl aradan sonra tekrar süper lige dönen İstanbulspor A.Ş futbol takımı Demir grup Sivas spor la ilk karşılaşmasına deplasmanda aldığı üç puan morali ile sahaya çıktı.

          Sivas spor ise sakatlığı devam eden Erdoğan Yeşilyurt ile cezalı Uğur Çiftçiden yoksun bir kadro ile çıkan yiğidolar İstanbul spor karşısında ilk yarıda arzulu ve istekli olan taraftı, çünkü galibiyeti getirecek bir tempo vardı başlangıçta.

       Yüksek uzun diyagonal toplarla alan ve pozisyon yaratarak kale alanında rakip kalede tehlike yarattılar. Fakat  bir türlü hatalı pas, geri pas yan pas madun dan çıkamayınca bir türlü gollerde gelmiyordu.

Olvestad ve Clınton’un  kale alanında hızlı manevra yapamamaları dan dolayı takımları adına birer gol kaçırmış oldular. 31.dakikada yine Yatba

renin hücumunda çoğalma olsa idi kaleci kornere çelemez sonuçta bir netice yaşanabilirdi.

         Altı müsabakanın geneline baktığımızda dönen toplarda savunmanın arkasına sarkarak sekenlerde bir türlü takip edilemiyor olunca sonuçlarda değiştirilemiyor. 41 ve 2 dakikalarda Saba ile gole çok yaklaşıldı ama final vuruşlar yapılamayınca devre golsüz sona erdi.

            İkinci yarıya Rıza hoca Ziya’nın yerine Robin Yalçını alarak başladı Murat Paloli’yi sol bene Robin Yalçını ise sag bek koridorunda olunca doğrusu biraz hareketlenme başladı derken İstanbul sporun 59.ve 70 dakikalarda müthiş bir baskısını gördük.

        İbrahim ve Ethemi’nin olağanüstü çalışması takımlarını uçurdu nerdeyse Sivas spor savunmasında oyunu kontrol edememe kademede eksilmeler orta merkeze de yansıyordu seken bir topu alan Gradel bunu da Ethemi’ye kaptırıp kendisine faul yapıl dı gerekçesiyle yere yatıp hakeme itirazda bulunana kadar çekilen şut Ali Şaşal’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu 0-1

     İstanbul spor bu golden sonra zaman sürecinde panikleme yalayan Sivas spor karşında birçok gol pozisyonları yaratarak skoru değiştirme gayretleri vardı. İki net gollük şutu Ali Şaşal aynı güzellikle bloke etti.

     79.Dkikada bir kontratakta sağdan Gradele çıkarılan topu kale sahasına oradan Goutas ise içeriye aktarınca Ulvestad kafayla skoru 1-1 getiren golünü atarak takımına bir oh çektirmiş oldu. Golden önce hocanın Charsis ve Clınton’u oyundan alarak sistem ayarı ile takımı biraz olsun hareketlendirmiş oldu.

       Saha içinde savaşan, yarışan koşan hızlı çıkarak bloklar arasındaki irtibatı daha iyi çabuklaştıran pek takım havası yoktu bir iki sporcu hariç. Vurdumduymazlıklar beceriksizlikler sahada gezinerek müsabaka kazanılmıyor .

Sahada ne yönetici nede antrenör oynuyor, orada sizler öz güvenle birlikte ön sezinizle yaratıcı savaşan gücünüzü öne çıkartarak galip geleceksizinki şehirde biraz olsun rahatlamış ol degilmi?

      Evet, yoğun bir müsabaka dönemi yaşıyorsunuz haklısınız agır bir antrenman dönemi de yaşıyor olabilirsiniz bunları söyleyebilirsiniz. Tribünler sahadan ses çıkmayınca onlarda zamansız protestolarda bulunuyorlar.

    Çünkü karşındaki takım büyük transferler yapan çok güçlü bir futbol oynayan takım değil bireysel yetenekleriyle hücumda etkili oluyorlardı. Caner’inde bazen yaptığı savunma ve pas hataları oluşunca olağan dışı bir takım reaksiyon el serzenişler oluyor olacakta onların doğal hakkıdır. Fakat sürekli yapmak da onu hataya zorlamak takıma zarar veren bir gelişme yaşanırsa oda üzücüdür değerli dostlar

        Buna karşın Caner’in tepkisi o şekilde değil daha biçimsel ve sıcak bir davranışla olsa idi sahadaki oyunun şeklide bir anda soğumazdı değerli dostlar.

Her takımın bireyin ve sporcunun yarıştığı b,ir yerde takımının galip gelmesini istemesi temel bir arzusudur bu da üst üste hatalar zinciri gelişince bu tür gelişmeler yaşanıyor.

         Caner basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada’ ’Yaşanan bu olay nedeniyle tüm Sivassspor camiasından özür diliyorum’ ’şeklinde bir özür açıklaması oldu.

          Bence Rıza hoca en iyisini bilen kişidir ama Caner ile değil de Appindangoye Goutas ve Robin yalçın ile arkalı önlü başlanılsa daha iyi olur düşüncesinde idim. Müsabakanın son bölümünde rıza hoca ileriye dönük bir takım değişikliklerle skoru değiştirmek için hamleler yaptı ama İstanbul spor kalecisi Jensen’in akıl almaz kurtarışları ve Ethemi ile Mehmet Yeşil’in bir alternatör gibi hem savunmada hem hücumda ekibini ateşleyerek skorun değişmesine fırsat vermediler. Evinde oynadığı Avrupa müsabakalarındaki tempoyu bir türlü yakalayamayınca puan kayıplarına neden oluyor umarım önümüzdeki haftalarda bunlar telafi edilecektir.

       Öte yandan Yatbare’nin kız kardeşi Fatou’anın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı bizde Yatabareye baş sağlığı dileklerimizi iletir ailesine sabır dileriz.

       Ankara gücü karşılaşmasından sonra verilecek milli arada sonra yenilenen ve değişen ve yükselen bir Sivasspor performansını görmek dileklerimizle. Yarın oynanacak olan CFR Cluj karşılaşmasında Sivas sporumuza ve Bugün 2.lig beyaz grupta mücadele eden Diğer bir takımımız olan Belediye sporumuza da Nazilli spor karşısında başarılar dilerim.

                                   Görüşmek dileğiyle efendim

YAZARIN DİĞER YAZILARI