Yigidolar Siftah Yaptı-Çok Önemli Üç Puan aldı

Yigidolar Siftah Yaptı-Çok Önemli Üç Puan aldı

İsmail Dursun

2 yıl önce

         Merhaba Sporsever okuyucu dostlarım Demir grup Sivasspor geride bıraktığımız sekiz hafta oynanan karşılaşmalarda sakatlıklar, Avrupa müsabakaları buna birde ligde oynanan yoğunluğu ekleyince bir türlü özlenen hedefine ulaşamıyordu.

      Bütün bunların karşısında ligde oynadığı inişli çıkışlı futbolu ile bir türlü üç puanla buluşamıyordu 4 puanlı Sivas spor lider konumunda 17 puanlı ligin en iyi futbol oynayan Başak şehir spora konuk olmuştu.

      Sürekli puan kaybı Tribünlerdeki taraftar kaybı yaşanan ekonomik kayıplar da eklenince spor kamuoyunda ağır eleştirilerin odağı olunca ister istemez zor günler yaşıyordu Sivas spor

     Başak şehir spor karşısına dört oyuncusunun sakat olması teknik ekibi de bir hayli düşündürmüyor değildi Rıza hoca bazı oyuncularda Özellikle Max Gradel ve bazılarına rotasyonlu bir tercihle başlaması çok yerinde bir karar idi.

        Bu karşılaşma için spor otoritelerinin tahmini Sivasspor’un farklı bir skorla yenileceği Başak şehir sporun ovar olacağı hep yazılıp çizilmişti. Doğrusu bende buradan alınacak beraberliğin çok sürpriz olabileceğini düşünmüştüm.

  Kadro da sürekli zaman zaman değişiklik yaşanmasına gelince elindeki sporcuların performans kapasitesi çok fazla değil buna yaş ortalamasını da eklersek haliyle bir hocada takım yapmakta zorlanır.

    Şu aşamada sosyal medyada yönetime teknik ekibe çok fazla ağır eleştirilerde bulunmak Sivas’a ve Sivas spora bir kazanç sağlamaz değerli dostlar spor yöneticiliği başlı başına ayrı bir nicel birikim isteyen ayrı bir meziyettir.

   Dolaysıyla hocada yönetimde ligi bu sporcularla götürmek zorundadır. İleride bu galibiyetin serileşmesi durumunda alınacak galibiyet primleri ile takviye yapılırsa daha da iyi olacağına inanıyorum.

 Evet, Sivasspor’a hiç şans verilmeyen karşılaşmanın ilk yarısında Başak şehir hızlı ve tempolu çıkışlarıyla yerden havadan yüksek toplarla oyunu kendi alanından rakip alana taşıyarak topun daha çok kendisinde kalmasını yaptığı baskılarla sağlamış oldu.

      Sivas spor sahasından çıkamaz top yapamaz durumda idi fakat savunmada çok dikkatli davranarak ortadan kapılan bir topla ceza alanına giren Yatabare’den seken topa müdahale ederken düşürülen E’Jie’ye hakemin penaltı kararı ‘’VAR’’ kararı ile incelemeye alınınca penaltı kararı yinelendi Dİ Sabia sert bir şutla takımını 0-1 öne geçirerek soyunma odasına mutlu bir galibiyet tablosu ile gittiler.

      İkinci yarıya  ağırlıkla savunma blokunda gol yememek için bir dubar örerek kontrolü sağlayan Sivasspor  bununla birlikte  merkezde yani ikinci bölgede zaman zaman  kontrollü kenar ataklarla rakip kalede görünmeye başladı .

     Ulvestadın sakatlanmasıyla Rıza hoca aksayan bölgelere yaptığı hamleyle  oyunda  az da olsa bir kıpırdanma başladı Erdoğan ve Gradelle ortada Yatabare ve Hakan Aslan ve Sabia ,Charisis ile dahada  rakip alana taşınmaya başladı oyun nitekim oyunun üçüncü bölümünde  bir  çok gol pozisyonlarını mükemmel bir şekilde engelleyen Ali Şaşal için bir paragraf açmak istiyorum  kale alanında  çok net gol toplarını ezerek takımına büyük bir üç puan getirmesine olanak sağlamıştır bravo doğrusu

   82. dakikada soldan Gradelin aldığı bir yan yopun ceza alanı yayı üzerinde bekleyen Di Sabia’ya gelen topla çalım ve kalecinin üzerinden usta bir hareketle aşırtma topu filelere göndererek takımının bu müsabakadan zaferle çıkaran ikinci golünü atarak izleyenlere bir oh çektirmiştir.

   Sunuda söylemek gerekirse oyunun ve topun kontrolü ve bol pozisyon üstünlüğü rakip takımda olmasına rağmen burada akıllı bir sistem ve toplu hücum toplu savunma disiplini uygulayan Sivasspor  rakibinin savunma zafiyetini anında iyi kullanarak  iki final vuruşu ile  sahadan galip ayrılmasını bilmiştir.

    Avrupa maçı öncesi merkezde başarılı çalışmaları ile göz dolduran Ulvestad’ın sakallanarak ameliyat olması sakatlar kervanına dahil olması önümüzdeki müsabakalarda inşallah sıkıntı yaşanmaz diyelim bugün oynanacak olan Balkani karşılaşmasında Türkiye’miz ve Sivasspor adına puan ve puanlarla dönmesi için takımımıza başarılar dilerim.

                                Görüşmek dileğiyle efendim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI