Onca Sıkıntılara Rağmen Sivasspor’dan Futbol Dersi

Onca Sıkıntılara Rağmen Sivasspor’dan Futbol Dersi

İsmail Dursun

1 yıl önce

Merhaba değerli dostlar,  Mevsimin kışın şiddetli olduğu yani eski tabirle (zemheri ayında) soğuk havanın etkisini en fazla hissettirdiği bir haftada çok fazla üşüyorduk fakat Sivasspor’un  o kadar eksik ve sıkıntılı dar bir kadroya rağmen deplasmanda Alanya spor karşısında aldığı 0-3 lığ galibiyetle birlikte oynadığı futbol kısacası sarf ettiği performansı bizleri ısıtmış oldu değil  mi?

       Sahanın bir virüs kapması ve dahası yayılması sonrasında doğal çimlerin bozulması neticesinde Adana Demirspor karşılaşmasının Malatya stadında oynanmasından sonra alınan talihsiz bir mağlubiyetin ardından gözler bu müsabakaya çevrilmişti.

       Sivasspor deplasmanda 3.galibiyetini alarak Alanya spor ’un 8. Müsabaka yenilmezliğin ide sonlandırmış oldu. Buna göre Sivasspor 21.haftada aldığı galibiyetle 21 puanla biraz olsun bu bölgeden şimdilik çıkmış oldu.

    Ayrıca bu karşılaşmada Başak şehir ve Gaziantep müsabakalarında oynadığı futbolun üzerine çıkarak adeta bir futbol dersi vermiş oldu.

     Alanya spor takımında yıldız denebilecek oyunculara sahip bir takım ama fakat futbol oyunu tekrarını gerektiren bir pratiği ve teorisi yapılan bir oyun sistemidir. Bazen şans faktörü senden yana olamayabiliyor sisteme göre  yeteneğini klasını  böylesine eksik sıkıntılı bir takıma karşı yapamayabiliyorsunuz.

     Sivasspor yukarıda da arz ettiğim gibi bu kadar sıkıntı yaşanmasına rağmen sakat ve cezalılarına rağmen böylesine yüksek bir tempoda oyun disiplinini bozmadan sahaya güzel bir oyun sergilemesi otoritelerden tam not almıştır.

        Aylardır yazdığım eleştirdiğim’ ’Adam adama markaj yakın pres ve baskı’’ yüksek seviyede yaparak müsabakayı daha ilk yarıda koparmış oldu. Alanya sporun hücum ve savunma güvenliğinin ve gücünün bu kadar kolay ve çabuk çözüleceğini tahmin etmemiştim 

          Teknik Direktör Farioli ilk yarıda hamlesini yapmasına fırsat vermeyen Sivas spor dan başarışı sol bek Uğur Yiğit’in  akıl dolu asisti aynı şekilde Yatabareye gelen pası yeteneğini klasını konuşturarak güzel bir refleksle topu filelere göndererek müsabakanın oyunun temposunu ateşlemiş oldu 0-1.

İlk yarıda Farioli’nin takımı çözülmeye başlamıştı yaptığı pasif hücum gücü pozisyonlarda kaleci Ali şaşal la birlikte savunmanın yakın presi sonucu etkisiz hale getiriliyordu

       Alanya spor Sivasspor gibi tehlikeli bölgede değildi fakat bu müsabakadan sonra o da artık bunu hissedecek dereceye gelmiştir. Süper ligde alınan her galibiyet ve mağlubiyet kimin hangi sıralamada yer alacağı belli olmaz çünkü hava şartları gittikçe ağırlaşıyor oynayacağın futbolda bir o derecede düşürüyor.

       Rıza hoca, ilk yarıyı 0-2 önde kapatmanın avantajı ile ikinci yarıya çıkarak yaptığı değişikliklerle oyun ve tempo gücünün çıtasını yükselterek sahada adeta şov yapmaya başlayan Sivasspor da Gradel ve Yatabare’nin kals oyunu ve hareketlerini ‘’tribünler alkışlayarak Antrenörleri Faroioli’ye istifa’’ sesleri duyulmaya başlamıştı. Yeni transferlerinden Caicedeo ile Samu  Saiz  ilk resmi müsabakası için oyuna alan Çalımbay son bölümde de oyuna ve sahaya hakim olan takımını zevkle seyreden başarılı Bir teknik direktör olarak  beğeni topluyordu.

         Yatabare’nin sakatlanarak sahayı terk etmesi de büyük bir şansızlıktı gerçekten yaşına ragamen sahada adıma atmadığı yer kalmadı, takım olarak beklenilenin çok üstünden bir oyun sergileyen Sivasspor oyuncularını ve Rıza Çalımbay hocayı yürekten kutluyorum.

Müsabakanın sön bölümlerinde yakalanan pozisyonlar soğukkanlı bir şeklîde değerlendirilse idi skor 4,5,hatta 6 gollü bir galibiyeti yazmış ve konuşmuş olurduk bravo sizlere.

     Karşılaşmanın hakemi Yiğit Aslan Süper ligde ilk karşılaşmasına çıkmasına rağmen çok iyi bir müsabaka yönetti VAR la iletişimi de sahaya yansıyarak futbolu daha da güzelleştirmiş oldular tebrik ederim.

  Umarım önümüzdeki Beşiktaş karşılaşması 4 Eylül stadyumunda oynanacak düzeye gelmiştir, bundan böyle her müsabaka telafisi olamayacak bir final havası içinde geçeceği için siz vefakâr taraftarlarımızın takımınızı yalnız bırakmayarak tribünleri doldurmanız temel dileğim arzum olacaktır.

       Takımlarımıza başarılar dilerim.    Görüşmek dileğiyle efendim 

YAZARIN DİĞER YAZILARI