Sivas spor Konferans Ligine kaldı

Sivas spor Konferans Ligine kaldı

İsmail Dursun

2 yıl önce

              Sağlık dolu mutlu bir gün dileklerimle merhaba değerli dostlar, Demir Grup Sivasspor-Malmö müsabakası öncesi 4 Eylül Stadyumunda’’ Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Ot yakmaz ve Sivas’taki tüm spor katmanlarının vazgeçilmezi haline gelen Belediye başkanımız Hilmi Bilgin’le yaptıkları basın toplantısından sonra ‘’ Şehirde büyük bir sevinç oluşturmuştu.

     Buda bu karşılaşmanın tüm biletlerini ‘’Belediyenin aldığını ve halka ücretsiz dağıtılacağı’ ’haberi bir anda değişik bir havaya büründü şehir paso lığ büfeleri gece geç saatlere kadar sporseverlerin akınına uğramıştı.

    Bu müsabaka için Vali Yılmaz Şimşek ise her türlü olanakların kullanılması noktasında şehrimiz içim gerekeni yapacağız’ ’açıklaması yaparak giden taraftarlara Türk bayrakları dağıtarak tribünlerin Ayyıldız’ı bayraklarla heyecanın artmasına olarak sağlamıştır.

     Belediye başkanımıza binlerce on binlerce teşekkürler sana bravo doğrusu başkanım, Sivasspor’un profesyonel lige geçmesinde büyük emeği olan o dönemin Ahmet Durakoğlu’mdan  sonra    Sivas in amatöründen profesyoneline kadar  en büyük katkıyı yapan belediye başkanı olarak tarihe geçmiş oldunuz.

 Geçtiğimiz gün Bir kaç kez Türkiye Halk Oyunları şampiyonu olan Yüceyurtspor 27-28 2022 tarihleri arasında Kütahya’da yapılacak olan halk oyunları şampiyonasına gidebilmek araç ve mazot desteği taleplerini her türlü gereksinimlerini karşılayarak onların mutluluğuna ortak olan birisiniz tebrik ediyorum sizi.

    Milletvekilimiz Ulaş Karasu’nun da emek ve katlılarına teşekkür ederim gençlik spor kulübünün bu başarısına ortak olduklarınız için sizleri kutluyorum.

     Gelelim Sivasspor-Malmö karşılaşmasına Sivasspor bu müsabakada tarihi bir taraftarın karşısına çıkarak turu geçmek amacında idi elbette, Güçlü bir takım olan rakibinin önünde bireysel hataların kurbanı oldu Sivassspor.

         25 Bine yakın taraftar takımı ateşlemek için gereken coşkuyu sahaya yansıtıyordu fakat 3-1 lik skoru değiştirmek olanaksız görünüyordu doğrusu. Burada bir soru işaret karşımıza çıkmıyor değil değerli dostlar,  biletler ücretsiz dağıtılınca bayanı erkeği tıklım tıklım tribünlerde yer alıyorsa neden diğer karşılaşmalarda bu taraftarı göremiyoruz yönetim bunu neden niçin şeklinde sorgulaması lazım

     Diğer bir konuda keşke sezon ve kamp öncesi bu transferler yapılmış olsa demeden duramıyorum gerçekten böyle olunca uyum süreci adaptasyon dönemi kısa sürede atlatılmış olsa idi ayrıca yakalanan fırsatlar gole çevrilmiş olsa idi gülen taraf olan biz olurduk.

     Ligde oynadığı performansın biraz olsun üzerine çıkan bir oyun vardı fakat kapasite ve yetenek normalin üzerine çıkamayınca Sivas sporumuz da konferans ligine kalmış oldu.

Birçok müsabaka da topun Gradele geldiği an takımda bir heyecan ve sürat başlıyor ama bu Gradelin gayreti ile tüm topların ona aktarılarak kontra atak başlatılması güzel ah bire bireysel hareket edip topları ceza alanında ezmese daha iyi olacaktır.

       Gradel derin pas, ara pas, aşırtma top kenar ortalar yaptı fakat kale önünde kilit sistemi kurgusu yapan Malmö savunmasını aşmak kolay olmadı gerçekten.

        Şu olmamalı kolay geçilen sporcu kolay gol yiyen savunma ve takım olunmamalıdır. Rıza Çalımbay hoca’’ ne kadar mağlup durumu düşse dahi sürekli hücuma hamle yaparak skoru ve oyunun temposunu arttıran hocalardan biridir.

 Bu sıkıntılı uyum sürecini kısa sürede Rıza Hocanın ve ekibi sayesinde bunun ötesinde siz Dostlarımızız(Taraftarlarımızın) desteği ile  bunu atlatıp iyi bir takım olacaktır buna emin olun diyorum.

         Bugün çok önemli bir Beşiktaş karşılamasına çıkacak olan Sivas spor bu temponun üzerine çıktığı halde oradan puan ve puanlarla döneceğine inanıyorum anakent ve güçlü bir takım yüksek paralarla iyi bir transfer yaptı ama Sivasspor da kolay lokma değildir.

   Burada Beşiktaş –Sivas spor müsabakası için İstanbul’daki dernek ve Federasyonları artık gereğini yapması lazım ekranlarda yazılı basında hava atarak konuşmaya benzemez icraat yapın artık bu gibi önemli karşılaşmalarda göreyim sizi hadi çıkın gelin müsabakaya.

                                Başarı dileklerimle

                                                                         Görüşmek  üzere efendim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI