HOŞ GEL 2023

HOŞ GEL 2023

Doç. Dr. İlkay NOYAN YALMAN

1 yıl önce

2023. Sıradan bir sene değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’nun vatanperver evlatlarıyla kenetlenerek kurdukları Türkiye Cumhuriyeti devletinin 100. Kuruluş yıldönümü. Cumhuriyetimizin 100. Yaşı Kutlu olsun. 100 yıl önceki zorlu şartlarda tek dertleri vatan savunması olan o insanların canları pahasına bu vatanı nasıl koruduklarını hatırlatan, şartlar ne olursa olsun esas olanın vatan savunması olduğu bilincini hissettiren bir yıl olsun.

Türkiye Cumhuriyeti bizim vatanımız. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yaşıyoruz, bu topraklarda öleceğiz. Yaşadığımız sürece de bu topraklara hizmet edeceğiz. Bu topraklarda karnımız doyuyor, çocukluğumuz, gençliğimiz, geleceğimiz bu topraklar. Bu vatan için yaşayan, bu vatan için ölen, bu vatan için düşünen, çalışan, yapan, kazanan, kazandıran her kim olmuşsa hepsine minnettarız.

Bu kutsal topraklarda yaşayanların, kendisini bu toprakların insanı hissedenlerin öncelikli amacı, Türkiye Cumhuriyeti devletini yaşatmak olmalıdır. Aldığımız her özgür nefes vatanın ve devletin varlığına bağlıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.” , “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.”, “ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözleri bizlere en güzel rehberdir. Ülkenin kalkınması, büyümesi, güvenliği, varlığı halkın ona olan sadakatine, yaptığı işe olan özenine bağlıdır. 

Cumhuriyetimizin 100. Yaş gününü kutlayacağımız 2023 yılında daha adil, daha özgür, daha güvenle bakılan, refah düzeyi daha yüksek, demokrasinin hissedildiği, ekonomik istikrarın sağlandığı bir Türkiye’de; gençlerin yarınlara daha umutla baktığı, gözyaşının az gülümsemenin çok olduğu, kadın cinayetlerinin değil kadın başarılarının konuşulduğu, bilimde, sanatta, edebiyatta, eğitimde dünya genelinde ödüllerin alındığı, orman yangını ya da sellerin yaşanmadığı, sağlıklı kentleşmeler ve düzenli kırsal hayat içerisinde bölgesel dengesizliğin azaldığı, düzensiz göçler ve göçmenler arasında kendi vatanımızda garip kalmadığımız, bilimin ön planda ve bilenin işbaşında olduğu, her geçen günün geçmişi aratmadığı, geleceğe gülen gözlerle baktığımız, bir yıl olmasını diliyorum.

2023 kutlu olsun, Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun…

YAZARIN DİĞER YAZILARI