?BİR ALLAH DOSTUYDU ŞEHABETTİN AÇIK?

Uğur YILDIRIM

3 yıl önce

Sultan Şehir Sivas´ımızın kanaat önderlerinden sevilen, sayılan ?Şahabettin dede? olarak tanıdığımız, dünya hayatıyla insanların diline ve gönlüne düşen, salih ve salihaların durağı, dua ikliminin gönül elçisi, mümtaz şahsiyet Şahabettin Açık (97) küresel veba olan covit-19 nedeniyle bu dünyadaki yolcuğunu tamamlayarak berzaha göç eyledi.

Buyuruluyor ki; ?Alimin ölümü âlemin ölümüdür.? Alimler, Münevver şahsiyetlerdir. Alimler, sadece bu dünyada istifade edilecek insanlar değildirler. Hikmetinden, ilminden, yaşayışından, dünyadan ahirete açılan kapıya bakış gözüyle alimler; toplumun hazinedarlarıdır.  Onlar, ahirette de istifade edilecek insanlardır. ?Kıyamet gününde üç zümre şefaat edecek. Onlardan birincisi peygamberler, ikincisi alimler, üçüncüsü de şehitlerdir.?

Alimler olursa ilim olur. İlim olursa, din olur. Din olursa hayat olur. Medeniyet olur, ahlak olur, adalet olur, huzur olur, sağlık olur, barış ve kardeşlik olur. Alim giderse ilim gider, ilim giderse din gider, din giderse hayat gider, medeniyet gider, ahlak gider, adalet gider, huzur gider, sağlık gider, barış ve kardeşlik gider.

?Allah, kullardan ilmi çeker alır. Nasıl alır? Alimlerin ruhunu kabz etmekle. Öyle ki yeryüzünde hiçbir alim kalmaz. İnsanlar başlarına cahillerden baş seçerler, onlar da bilmeden fetva verirler. Hem kendileri saparlar hem de kendilerine uyanları saptırırlar.?

Ahirette hesap korkusunu en çok taşıyıp yaşayan alimlerdir. Onlar ya hakkı konuşur ya hayrı konuşur ya da sünnetin tavsiyesi üzerine susarlar. Birçok şarlatanın sözde alim olarak toplumun gözünü boyadığı günümüzde; özellikle doğru ve ihlaslı alimin yetişmesi kolay olmadığı gibi, doğru ve ihlaslı âlimleri bulmak da kolay değildir.

Müslümanların barış ve kardeşliğinden yana olan, arası açılmış Müslümanların arasını bulan, hakkın yanında duran, milletin imanını ve akaidini bozan değil, milletin imanına kuvvet veren âlimler toplumun sigortasıdır. Bunların makamda, mevkide, parada pulda, şanda şöhrette gözleri yoktur. Onların gözü sadece ve sadece Allah´ın rızasındadır. Onlar, Allah ve Rasulüne, Kitap ve Sünnete ayarlıdırlar.

Allah dostu Şehabettin Açık; dünya hayatında Allah´ın emrine ve nehiylerine hizmet etme doğrultusunda yaşayıp ve yaşamayı tebliğle ömrünü geçiren, ömrünü islama adamış ve önden gidenler sınıfından olmuş bir Allah aşığıdır. Sevenlerini yasa boğan vefatı sonrası cenazesi binlerce seveninin katılımıyla Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Ay Yıldızlı Camii´de kılınan cenaze namazıyla ebedi istirahatgahı olacak Abdulvahabi caminin yanına defnedildi.

Cenazesine binlerce seveni, Sivas milletvekilleri, devlet erkanı, Sivas valisi, Belediye Başkanı ve devlet görevlisi iştirak etti. İmanına şahit olduğumuz, binlerce seveninin helallik verip şahadet ettiği Şahabettin Dedeye Allah (cc) rahmet eylesin. Rasulüllah ziyşan efendimize komşu eylesin. Ahirete irtihal eden tüm Müslümanlara rahmet ve merhamet eylesin. Rabbim, İslam´a hizmet edecek alimlerin sayısını artırsın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI