İSLAM DİNİ VE MÜMİNLER SAHİPSİZ Mİ ?

İSLAM DİNİ VE MÜMİNLER SAHİPSİZ Mİ ?

Uğur YILDIRIM

2 yıl önce

-İslam’a bu saldırılar neden oluyor biliyor musunuz ? Katoliklerin bir başı, bir lideri olan Papa var. Vatikan diye bir Hristiyan devleti var. Papa’nın yaşadığı beldede kendi devleti, kendi bağımsız meclisi ve Hristiyan devletleri üzerinde etkin bir güç olan dini statüsü var. Vatikan’ın bayrağı var. Hristiyan dünyası ve liderleri üzerinde yaptırım ve taleplerini uygulatma gücü var. Katolik Hristiyanların lideri olan Papa yetkisini ve küresel gücünü kullanabilirken kimse çıkıp laiklik elden gidiyor, din adamları devlet işlerine karışıyor, müdahale ediyor diyemez, papaya dil uzatamaz ve eleştirme cüretinde bulunamaz.

 

-Laikliğin yeryüzünde on sekiz değişik anlamı var. Bizim ülkemizde uygulanmak istenen laiklik ise din ile devlet işlerinin biri birinden ayrı olarak uygulanmasını ister. Fakat devlet işleri devamlı din işlerine karışıp yıpratan, dini değerleri güncellemeye çalışan, din özgürlüğünü batının isteklerine göre yönlendiren bir anlayışı dikte eder.

 

-Vatikan’da onlarca erkek çocuğunu istismar eden rahip ve kardinal çıkar; lakin batı medeniyetinden bir yazar, siyasetçi, devlet adamı, medya temsilcisi, yayın organı da çıkıp çocuk istismarından dolayı Papa’yı, Vatikan’ı, kiliseyi eleştirmeye cesaret edemez.  Birisi yanlış bir şey yaparsa: Katolikler ve Hristiyan dünyası aleyhinde bir şey konuşursa, ülkede o kişi istenmeyen kişi ilan edilir. Ve kim papalık hakkında konuşursa derdest edilir. Hristiyan olan devlet başkanlarının ve liderlerinin papaya tabi olduğunu, Hıristiyanlığın lehine olan stratejilerde Papa’nın ülke liderleri üzerinde mutlak otoritesi ve yaptırım gücü vardır. Ama orada kimse din işleri devlet işlerine karışıyor laiklik elden gidiyor vatan millet batıyor, laiklik yıkılıyor edebiyatı yapamaz.  Çünkü bizim milletimize yutturulan karartma edilmiş laiklik anlayışı ile dizayn ettirilecek bir Hristiyan dünyası yoktur. Laiklik, Türkiye gibi ülkelerde darbe ve vesayet için bir algı argümanıdır.

 

-Papa Katoliklerin başı ve dini lideridir. Katolik bir devlet adamıdır.

 

-Allah aşkına şimdi soruyorum: İslam’ın merkezi neresi ? İslam’ın başı, söz sahibi, hamisi kimdir ? Şimdi tüm İslam dünyasının hamiliğini yapan Müslümanların tamamını temsil eden halifelik makamı neden kaldırıldı anladınız mı ? Haçlı dünyası üzerinde Papa’nın nasıl bir gücü ve söz sahibi olduğunu anlayabildiniz mi ?

 

-Allah aşkına şimdi içimizden biri çıksın desin ki; Hz. Muhammed iyi bir şair ve edebiyat yapan adamdı. Ondan şefaatçi olmasını dilemek bağnazlıktı... Şefaat yoktu.  Kur’an vahiy değildi. Berzah azabı yoktu. Cennet cehennem yoktu. Hz. Meryem iffetsizdi; diye istedikleri gibi konuşsa buna kim engel olup dur diyebilir... İşte Halifelik makamı; Hz. Adem’e basit ve sözde bir sanatçı parçasıydı, cahildi hadsizliğinin rahatça yapılabilmesine icazet için bu makamı kaldırdılar. Müslümanlar bir araya gelmesin, birbirlerine destek olmasınlar diye o makamı kaldırdılar. Bugün İslam dünyası neden bu kadar parçalanmış, kan reva içinde olduğunu anladınız mı ? Müslüman toprakları neden kolaylıkla sömürge altına alınmış! Cezayir’de bir buçuk milyon Müslümanı katleden Fransızlara neden kimse hesap soramıyor ? Libya’da, Irak’ta, Mısır’da, Suriye’de dindaş olan Müslümanlar birbirini boğazlarken onları durduracak dini bir makam olmasın diye kaldırdılar.

 

-Kendini Dünyanın jandarması zanneden ABD, BM kararlarını, Hukuku tanımadan istediği her ülkeyi işgal edip demokrasi getiriyorum diye ülkeleri bölüp terör örgütleriyle toprakları işgal edip nasıl sömürdüğünü anladınız mı ? Bugün halifelik var olsaydı Hz. Adem’e, Hz. Havva’ya Hz. Muhammed’e kimse hakaret edip alay edebilir miydi ? Müslüman beldelerinde, Filistin’de tek bir Müslüman dünyanın izlediği canlı yayınlarda kolundan tutulup, yurdundan kovulup kalleşçe öldürülebilir miydi ? İslam dini, Müslüman ülkelerde bir makamla temsil edilseydi! İslam’ın bir başı, bir sahibi olsaydı, Müslümanlar bugün ezilmiş, paramparça olmuş halde olurlar mıydı ? Osmanlıyı yıkanlar, tebaasının topraklarına çökenler, İslam dinini bilerek sahipsiz bıraktılar. Başı ve temsil makamı olmayan, birbirinden kopmuş İslam ülkeleri batının isteğiydi. Kendilerine hizmet etmesi için İslam’ı laiklikle terbiye etmeye kalktılar. Bugün başörtüsüne, peygamberlere, Kur’an‘a, Ezana, Müslümanlara hakaret ediliyorsa Müslümanların bir başı, bir lideri, bir makamı olmadığındandır. Müslümanların ezilişi başsız, sahipsiz ve sıfatsız kalışındandır.

 

-Hadsiz gafil, edepsiz şahsiyet çıkıyor Hz. Adem’e cahil diyebiliyor, Kuranı yırtıp ayaklar altına alabiliyor, peygambere hakaret edebiliyor, Hazreti Meryem’e iffetsiz diye iftira atabiliyor. Bir diğer ruh hastası çıkıyor; alim olan, peygamber olan ve Kuranı Kerim’de peygamberliği sabit olan Hz. Adem’e cahil diyor. Onun nurlu eşine Hz. Havva validemize cahil diyebiliyor. Bir diğer zındık çıkıyor Hz. Ayşe’ye iftira atıyor. Bu beyhudeler, sefiller bu cesareti nereden alıyorlar. Kuran’a saldıranlara, hadisleri inkar edenlere, İslam dinine hakaret edenlere siz kimsiniz diye hesap soran var mı ? Hayvan haklarını koruyan kanunlar kadar değer görmeyen İslam dini ve onun değerlerinin hadsizlerin hedefinde olması kabul edilemez vesselam.

YAZARIN DİĞER YAZILARI