?UMUDUN ADI DAVASINA ADANAN SİYASETCİLERDİR?

Uğur YILDIRIM

3 yıl önce

-Erdemli kişileri halkla buluşturan, hak ile halk arasında köprü kuran, insanlığa yararlı ve hayırlı hizmet sunma sanatıdır Siyaset.. Ve toplum için vardır. Siyasetçi, etiğe uygun söylem, davranış ve düşünce bütünlüğünden oluşan meziyetlere sahip olmalıdır.

 -"Politika" terim olarak "siyaset" söylemiyle karıştırılmaktadır. Oysa politika, hedefe giden yolda etik dışı davranmaya da icazet veren gayri ahlaki bir durumdur.

 -Siyaset, gönül iklimleri arasında köprüler kurmakla başarıya ulaşır. Toplumun inançlarını ve isteklerini algılamayıp, onların dünyalarını görmeyip, milletin değer yargılarıyla ters düşenler, siyasetçi olamayacağı gibi siyaset arenasında uzun soluklu barınamaz.

 -Siyasetçi hedeflerine ulaşmak için hamasetle, kin ve intikam arzusuyla kişileri incitmemeli, yaralamamalı, yaftalamamalı, kutuplaştırmaktan kaçınmalı... Refah seviyesi giderek artan toplumda maalesef; Kültürel ve ahlaki erozyonların yaşandığı bir durumu müşahede ediyoruz. Toplumda giderek artan "ihtiras" ve "ben egosu" kaybolan insanı değerler, toplumdaki dayanışmaya ve huzura zarar vermektedir.

 -Ne yazık ki; siyasetin içinde olanların genel ekseriyeti kontrol edilemez arzu ve ihtirasları nedeniyle "Halkın ve Hakkın rızasını kazanma" düşüncesinden uzaklaşırlar. Günümüzde, Muasır medeniyetlerin hedeflerine ulaşmada pozitif ilimlerin yanında milli ve manevi değerler ışığında yol alınmalıdır. Aksi halde ahlaki ve kültürel değerlerde çöküntü hızlanır.

 -Siyasetçinin bir davası ve bu yolda sadık yoldaşları vardır. Dava adamında, makam hırsı ve sevdası olmamalı. Bir saniyesine hükmedemediğimiz ahir dünyada fırıldak olmaya değmez. Dava ehlinin davasına adanmış fikri olur, ülküsü olur, inancı olur, lideri olur, kararlılığı olur. Münevver şahsiyetlerde liyakat olur, hakikat olur, davasına sadakati olur...

 -Siyaset, etiket edinme veya kariyer geliştirme alanı olmayıp, topluma hizmet etme amacı taşır. Siyasetçinin insanlarda bırakacağı hakikat ?İnsanların hayır duası, Rabbinin rızasıdır. Sanatta, bilimde olduğu gibi siyasetçide hizmetleriyle ölümsüzleşir. Siyaset hayırda yarışmadır. Siyasetçi bıraktığı eser ve hizmetlerle dilden dile nakledilir ve yaşam bulur. Nefsinin ve İhtirasının kölesi olanlar muktedir olamaz. Ülkemizin ve İslam Aleminin dört bir tarafı düşmanla kuşatılmışken, mü´minler zulüm altındayken, unutulmamalıdır ki; umudun adı "Türk Milletidir."

YAZARIN DİĞER YAZILARI