YENİKAPI SİVAS GÜNLERİ’NE GÖLGE DÜŞTÜ!..

YENİKAPI SİVAS GÜNLERİ’NE GÖLGE DÜŞTÜ!..

Uğur YILDIRIM

2 yıl önce

Geleneksel hale gelen Sivas Günleri geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirildi. Gurbette yaşayan ve memleket hasreti çeken Yiğidolar İstanbulda Sivas havası aldı.

A’dan Z’ye, Sivas’a özgü her şey ‘Sivas Günlerinde sergilendi. Ancak Sivas’ı Sivas yapan yapan bir değer var ki, o değer bu yılki Sivas Günleri’nde ne yazık ki yoktu! Bir akıl, Sivas’ın sevgide ve hüzünde ortak değeri olan Sivasspor’u etkinlik alanında küçük bir stand hariç engellemişti.

Hani herkes bilir; Sivas için ‘Havası sert, Yiğidi MERT’ denir. Bu, laf olsun diye söylenen bir söz değildir. Tıpkı Cumhuriyetin temellerinin Sivas’a atılmış, ilk başkent olmasının tesadüf olmadığı gibi...

 Yiğidi mert Sultanşehir, insanı güvenilir buram buram tarih kokan şehir…

Ekmeğini, aşını, yüreğini misafiri ile bölüşen, gönlü geniş, nice aşıklar, ozanlar yetiştiren, Anadolu’nun göz bebeği Sivas.

İşte Sivas Günleri’nde herşey vardı ama Sivasspor ve değerleri yoktu !

Açılışa il protokolü, bir çok siyasi parti, STK temsilcileri katıldı. Programda 23 kişiye açılış konuşması için söz verildi. Lakin  tek kadın vekil AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci’ye söz hakkı verilmeyerek milletin vekilinin, asıl söz sahibi yiğidonun söz hakkı kesildi.

STK temsilcilerinin, katılımcıların ve konuşmacıların, nezaketen uyarılarına rağmen Sayın Ekinci’ye tüm ısrarlara rağmen konuşma hakkı tanınmadı.

Sivas günlerine gölge düştü. Standların fahiş fiyatla ihale edildiği diğer bir şikayet konusuydu. Sayın İsmail Erdem ve organizasyonun iyi niyetine gölge düştü. Bu saygısızlık organizasyon komitesine ve başkanına yakışmadı. Sivas Günleri’nde Sivas’a özgü herşey vardı ama maalesef Sivas’ın markası, Sivas’ın birleştirici unsuru Sivasspor’un kırmızı beyaz bayrakları, atkıları formaları yoktu… TFF Yönetimine Sivasspor kontenjanından seçilen Galatasaray’ın kongre üyesi olan Sayın İsmail Erdem Galatasaray’ın haklarını korumadan önce Sivasspor’a sahip çıkın...

YAZARIN DİĞER YAZILARI