“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÜRETİCİYE VE TÜKETİCİYE UMUT OLDU”

“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÜRETİCİYE VE TÜKETİCİYE UMUT OLDU”

Uğur YILDIRIM

2 yıl önce

-Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi görüyor. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri; çiftçilerden aldığı güçle büyümeye devam ediyor. Kooperatif Marketlerin sayısı 1100 adeti geçerek hızla kartel zincir marketlerin sömürdüğü vatandaşa ve ülke piyasasında milletimize hizmet sunmaya devam ediyor.

-Tarım ve Orman Bakanlığının kısa sürede projelendirip tüketicinin hizmetine soktuğu Kooperatif market sayısı istihdama ve ülkenin ekonomisine ciddi refah sunmaya başladı.

-Ülkemizin tarım sektörünün öncüllüğünü yapan, yenilikçi, modern kooperatifçiliğin gelişimine öncü olup ciddi katkı sunan, çiftçi ve tarım dostu Kooperatif Marketleri iki yıl gibi kısa sürede 1100 şube sayısını geçerek ülkemizde kartelleşen zincir marketlerin soygununu durdurma yolunda büyük mesafe kaydediyor.

-Kooperatif marketler Üretici ile tüketici arasında vatandaş lehine köprü oluşturmada, tedarik zincirinde, lojistik, insan kaynağını kullanmada, istihdam oluşturmada, erişilebilir, ulaşılabilir ve sürdürebilirlik ilkeleriyle toplumun tamda ihtiyaçı olduğu bir zaman diliminde imdada yetişti.

-Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri üreticisi olan çiftçi ile ülkemizin asli unsuru tüketiciden oluşan bir kuruluştur. 1720 Bölge Birliği, 1711 Kooperatifi, 200’ AŞKIN Hizmet Bürosu ve 19’u aşkın İştiraki ile çiftçimizin ve tüketicimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır.

-Dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üreticinin alın terini ve emeğini korurken; tüketicininde hakkını ve kesesini koruyan bir sistemle işliyor. Bu amaçları doğrultusunda üretici ile tüketici arasında köprü vazifesini yerine getiriyor.

-Kooperatif Marketleri 2022 sonuna kadar ülkemizdeki 81 vilayette hizmete girecek. -Türkiye genelinde 12 lojistik merkezi olan ve bu lojistik merkezlerinde 74 il ve 381 ilçede kaliteli ve güvenilir gıda dağım ile ilgi çekti.

-Tarım Kredi güvencesi ile üreticiden ve çiftçiden alınan doğal ürünler, üretim stratejelerini hazırladıktan sonra kendi fabrikalarında ve iş ortakları ile fabrikalarda işlenerek kaliteli ve güvenilir gıda olarak “Tarım Kredi güvencesi ile” tüketiciler ile buluşturulması tükeciler adına hayırlı bir gelişme oldu. Bu vesile ile tüketiciye güven sağlarken, bir taraftan istihdam diğer taraftan çiftçiyi koruyan ve değer veren bir ortam sağlıyor.

-Kooperatif marketleri temel gıda malzemelerinden temizlik ürünlerine, geleneksel tatlardan organik ürünlere kadar geniş bir yelpazede tüketiciye kaliteli, ucuz, erişilebilir ürün sunmak suretiyle zincir marketlerin kartelini kırmayı ve fahiş fiyatla satış uygulamalarının önüne geçeceğini gösteriyor.

-Zincir marketler, temel gıdada, temizlik ürünlerinde, un ve un mamüllerinde, sebze ve meyve ürünleri gibi bir çok üründe vatandaşın cebine elini rahat sokamayacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI