FİRDEVS CENNETİNE KAVUŞACAK OLAN MÜMİNLER:

MUAMMER OYTAN

5 yıl önce

Firdevs cenneti, cennetin en özel yerlerindendir; en yüksek mertebelerindendir. Peygamber (s.a.s.)´in vefatından sonra ciğerparesi Fatıma Validemizin, ?Makam-ı Firdevs cenneti olan babacığım!? sözleriyle hüznü ve tesellisine konu olan cennettir.

Hz. Ömer´in rivayet ettiğine göre Allah Resul´ü(s.a.s.) bir gün ashabıyla sohbet ettiği esnada kendisinde vahiy alâmeti belirdi. Ve ?Biraz önce bana on ayet indirildi. Kim bu ayetlerde belirtilenleri hayatına yansıtırsa cennete girer? buyurdu. Müminun Suresinin bazı ayetlerini okumuştur. Örneğin, Firdevs cennetinin varislerinin ve orada ebediyen kalacak olanların şu vasıflara sahip bulunanlar olduğunu belirtmiştir:

-       Namazlarını kılmaya devam edenler.

-       Namazlarını derin bir saygı içinde, huşû içinde kılanlar.

-       Faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirenler. Zira hayat, bir saniyesi bile heba edilemeyecek kadar kısa ve kıymetli bir nimettir. Vakit bize emanet edilen eşsiz bir hazinedir.

-       Zekatı ödeyenler: Zekat, yoksulun, ihtiyaç sahibinin, zenginin malındaki hakkıdır Zekat, kişiyi, mal ve mülkün, servet ve gücün esiri olmaktan korur.

-       Irzlarını koruyanlar, iffetlerini koruyanlar: Başkalarının iffetini kendi iffeti sayanlardır.

-       Emanetlerine ve verdikleri sözlere riayet edenler.

Cenab-ı Allah, bizleri felâha eren ve Firdevs cennetinde Peygamberimiz(s.a.s.)´e komşu olan bahtiyar müminlerden eylesin!

YAZARIN DİĞER YAZILARI