Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.

Hz. Peygamber Efedimize (s.a.s.) Salât ve selâm getirmek.

MUAMMER OYTAN

2 yıl önce

Rahmet ve merhametin eşsiz timsali, dini ve ahlâkî hayatımızın örnek şahsiyeti, hiç şüphesiz sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.) dir. Cenab-ı Allah, “(Ey Muhammed) ! Seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik…”(Enbiyâ,21/107)  buyurmaktadır.  Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Peygamber’in hayatı incelendiğinde; muhteşem özellikleri açıkça görülür. O, beşeriyete Allah’ın en mükemmel dini olan islâmiyeti tebliğ etmiştir.

         O’na olan hürmetimizi ve sevgimizi göstermenin yolu olarak,  Peygamber Efendimiz (s.a.s.) anıldığında, isminin duyulduğu her seferinde “Sallâllahu aleyhi ve sellem” şeklinde salât ve selâm getirerek O’na karşı hürmetimizi göstermeli ve saygıda kusur etmemeliyiz.

         Hz. Peygamber(s.a.s.) Efendimiz, bir gün minbere çıkarken, her basamakta  “Amin!” dedi. Sebebi sorulduğunda da:

-“Bana Cebrail Aleyhisselâm geldi ve,

--Yâ Muhammed, kimin yanında senin adın anılır da sana salâvat getirmez ve ölürse Cehenneme girer. Allah uzak etsin. ‘Amin!’ de, dedi. Ben de ‘Amin!’ dedim.” buyurmuştur.( İmam-ı GAZALİ, a.g.e. s.151)

         Salât-ü selâm, tahiyyat-u ikram, her türlü ihtiram Efendimiz (s.a.s.)’ e, O’nun âline, ashabına ve O’nun yolundan gidenlere olsun !

YAZARIN DİĞER YAZILARI