KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ

KELİME-İ ŞAHADET VE FAZİLETİ.

MUAMMER OYTAN

2 yıl önce

Müslümanlık, inanış hususunda başlıca iki esasa dayanır: Biris, Allah’tan başka tapacak ilâhın bulunmadığını kabul etmek; diğer esas da, Hz. Peygamber Efendimizin, insanlığa bir rahmet ve kandil olarak gönderilmiş bir Peygamber olduğunun kabul edilmesi ve inanılmasıdır. Bu inancın ifadesi de, Lâ İlâhe İllallâh Muhammeden Resulullah ifadesidir. Bu ifadeyi diliyle ikrar, kalbiyle tasdik eden kişi Müslüman sayılır.

         Kelime-i Şahadete gelince: “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resulühu” demek Müslüman olmanın ilk şartıdır.

Anlamı: “Şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilâh yoktur ve yine şahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve Resulüdür” demektir!

         Kelime-i şahadeti çocukluktan itibaren evlatlarımıza öğretmeli ve özellikle yaşlılara daima tekrarlatarak ve Hakk’a yürürken akıl edip kolayca söyleyebilmesi için dillerinin alışmasını sağlamalıyız 

Yüce Rabbimiz, âyet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: “İlâhınız bir tek olan Allah’tır. O’ndan başka ilâh yoktur. O, Rahmandır, Rahîmdir.” (Bakara, 2/163)

Hadis-i şerifte ise Peygamberimiz (s.a.s.): “Kim samimiyetle Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğuna şehadet ederse Allah, ona cehennemi haram eder.” (Buhari, İlim, 49)

Kelime-i şahadet, ömrümüz boyunca mümince bir duruş sergileyeceğimize dair Rabbimize verdiğimiz sağlam bir misaktır, sözdür.

Kelime-i şahadet, coğrafyamız, dillerimiz, ırklarımız farklı da olsa biz Müslümanları, yani 1,5 milyar insanı aynı duygu ve ideallerde buluşturan, birbirimize sımsıkı kenetleyen ve Efendimize ümmet kılan bir tevhid ve vahdet beyanıdır.

 

PEYGAMBER’İM, EŞİK BENİM!

Ellerimle diktiğim gülzarımdan

Senin sevdiğin

Kırmızı bir gül sunayım,

Kabul buyur Efendim!

Gül aşk demektir,

Sana aşık benim !

 

Karanlığı aydınlatan

Bir güneş sunayım,

Kabul buyur Efendim!

Işık huzmesi güzellik demektir

Sönmesin gözlerde hiç,

Gönüllere ışık benim !

 

Tanırsın: OYTAN’ım ben,

İbrahim’in elleriyle yaptığı

Bir Kâbe sunayım,

Kabul buyur Efendim!

Köşesinde Kara Taş,

Kapısında altın eşik,

Mübarek ayaklarınla çiğne,

 Çünkü eşik benim !

YAZARIN DİĞER YAZILARI