PEYGAMBERİMİZİN MEKTUPLARI

MUAMMER OYTAN

4 yıl önce

Hamdu senalar olsun Rabbimize ki, Peygamberimizin (s.a.s.), civar ülkelerin hükümdar ve halklarını İslama davet ettiği mektuplar, bugün aynen zamanımıza kadar ulaşmışlardır, mevcutturlar. Bu hiçbir peygambere nasip olmamış bir nimettir. İşte bu mektuplardan birisini, Habeş Hükümdarı Necasi Asham´a yazdığı mektubu aşağıda okuyacaksınız.

Peygamber´imizin (s.a.s.) Bir Mektubu:

?Bismillahir-Rahmanir-Rahim.

Allah´ın Elçizi Muhammed´den, Habeş Hükümdarı Necasi Asham´a:

Müslüman ol ! Kendinden başka Tanrı olmayan, melik (gerçek hükümdar), Kuddüs (Mukaddes), Selam (Selamet veren), Mü´min (Koruyucu) ve Müheymin (Kurtarıcı) olan Allah´ın hamdini (övgüsünü) sana iletirim.

Meryem´in oğlu İsa´nın, Allah´ın ruhu ve kelimesi olduğuna şehadet ederim. Allah O´nu iffetli, temiz ve korunmuş Meryam´e ilka etmiş, O da böylece İsa´ya hamile kalmıştır. Allah  O´nu tıpkı Adem´i (kudret) eli ve üflemesiyle yarattığı gibi, ruhu ve üflemesiyle yaratmıştır.

Ben seni, eşi, ortağı olmayan bir Allah´a; O´na ibadet ve taata, bana uymaya ve Allah´tan bana gelene iman etmeye davet ediyorum. Çünkü ben Allah´ın elçisiyim.

Amcam oğlu Cafer´i ve yanında bir bölük Müslüman´ı sana gönderiyorum. Geldiklerinde onları ağırla. Boş ve faydasız gurur ve ceberrutluğu bırak.

Ben seni ve ordunu Allah´a ibadet ve taata davet ediyorum. Ben gerekeni tebliğ etmiş, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlayacak öğüdü vermiş bulunuyorum. Öğüdümü kabul ediniz. Hidayete (doğru yola) uyanlara selam olsun !?

Allah Resulü Muhammed.

YAZARIN DİĞER YAZILARI