VEDA HUTBESİ

MUAMMER OYTAN

5 yıl önce

?Ey nâs, bilmiş olun ki, bu dünyadan göçme zamanının geldiği bana haber verildi.Allah´ıma kavuşacağıma seviniyorum.Ümmetimden ayrılacağım için de mahzunum.

Ey nâs, vasiyyetimi dinleyin, belleyin, burada bulunanlar bulunmayanlara tekrarlasın: Allah, gönderdiği Kitapta size helâl ve haram kıldığı şeyleri, yapacağınız ve sakınacağınız şeyleri bildirdi. Siz o Kitabın akıllara hayret veren hükümlerine itaat ediniz.Saydığı örneklerden ibret alınız.Sizi cennetten uzaklaştıran, cehenneme yaklaştıran heveslerden ve şehvetlerden çekininiz; topluluktan ve doğruluktan ayrılmayınız.Emenete hoyanet etmekten sakınınız ve Allah´tan korkunuz.Kölelerinize ve karılarınıza eziyet etmeyiniz.Onların haklarını gözetiniz.Çoluğunuza ve çocuğunuza ilim ve edep öğretiniz Onlar sizin yoldaşınızdır ve size emanettirler.

Ey halk, Âl ve Ehl-i beytime ve Kur´an´ı bilenlere sevgiden ayrılmayınız.Âlimlere saygı gösterin, onlara kin gütmeyin, onları kıskanmayın, bilmiş olun ki, onları seven beni sevmiş olur!

Ey halk, taharete riayet edip namaza devam edin: Malınızın zekatını verin; zekat vermeyenin namazı da yoktur. Namazı olmayanın ise orucu, haccı, cihadı ve dini yok demektir.

Ey halk, dilinizi tutun, gururu bırakın, büyük işler başarın, vüc utlarını

YAZARIN DİĞER YAZILARI