İÇERDE MUHALEFET OLABİLİR AMA DIŞA KARŞI TOPYEKÜN BİRLİK ve BERABERLİK SAĞLANMALIDIR

AVUKAT EYÜP DEMİRER

5 yıl önce

        Değerli Okuyucular,

        Bu yazımızda sizler ile muhalefetin iç dinamiklerde siyasi platformlarda yapılması katkı sağlar ise de ülkemizin menfaatleri için dışa karşı her zaman derin ve önemli konularda bir ve beraber olunmasının zorunlu olduğunun bilinmesi ve buna göre davranılması gerekliliği hususundaki fikirlerimizi paylaşacağız.

        Hepinizce takdir edilip değerlendirildiği üzere, özellikle bu tip hassas konular seçim süreçlerinde daha çok ve daha fazla sıklıkla önümüze gelmektedir.

        İttifak hususunun yasal zemine oturtulması ve gizli şekilde yapılmasının önüne geçilmesi ile birlikte her iki ittifak cephesinde de farklı ve karşılıklı söylemler gelişmektedir.

        Tabi iç dinamikler açısından bakıldığında; her bir siyasi partinin tüzel kişilik olarak kendi plan ve programı dâhilinde yürümesi hatta 24 Haziran 2018 tarihinden bu yana ise genişletilmiş şekilde dâhil olduğu ittifak cephesi söylemleri ile hareket etmesi bu süreçlerin tabi sonucudur.

        İçerde hep etkin ve gerekçeli muhalefet anlayışını gerçekleştirebilmek esasen vatandaşımızın daha ciddi ve daha etkin hizmet alması açısından ciddi kazanımlar sağlayacaktır.

        Yapılan her hizmete itiraz etmek, bilinçsiz bir şekilde açıklamalar yapmak, salt karşı gelmek için buradayız demek muhalefet etmek manasına gelmez.

        Zira, iktidarda olan siyasi parti vekili ile muhalefette olan siyasi parti vekilinin devletimizden aldığı ekonomik katkısı aynıdır. Her imkan her bir vekile aynı oranda sunuluyor ise bu kez herkesin aynı oranda katkı sağlamasını beklemek de kaçınılmaz olacaktır.

        Vatandaşımız gerek genel gerekse yerel seçimlerde idarecilerini hizmetin etkin kılınması amacı ile seçmekte, yeterliliğine gerçek manada inandığı ve vaatlerinin arkasında hakikaten durarak bu vaatlerini söylem bazında değil eylemsel bazda yapabilecekleri tercihine koyarak ilgili makamlara getirmektedir.  Muhalefet mensupları ise vatandaşımızca neden düşük oranda oy aldıklarını önce sorgulamalı her şekilde kendilerini gözden geçirmeyi başarmalıdır.  Görev tevdi edilen ve seçilen kişiler ise bu büyük teveccühü boşa çıkarmamanın mücadelesini vermeli vaatler hususundaki gereklilikleri yerine getirerek vatandaşlarımıza hizmet gerekliliğini zaruret addetmelidir.

       

Tabi ki iç dinamiklerde muhalefet esastır. Ancak, muhalefet denilince bizde sürekli itiraz et, her yapılana karşı çık şeklindeki algıyı hafızalarımıza işleyerek bugünlere geldik. Bu algı kırılmayı bırakalım, yok edilmelidir. Zira, doğru yapılan her işin arakasında durulmalı ve takdir sağlanmalı, yanlış yapılana da yanlışlığın gerekçesi belirtilip, hatanın sebebiyeti ve sonuçları üzerinde yoğunlaşılarak izahı yapılmalıdır.

        Yapılan her işe itiraz yerinde sayma tabi sonucunu getirir.

        Tabi bunun bir de dış dinamikler karşısındaki boyutu vardır ki, esasen bu en tehlikeli sonuçlara ( Rabbim muhafaza kılsın ) götürebilecek en vahim durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

-      Dış devletlere ülkemiz şikayet edilmez,

-      İçte problem olsa da dışa bildirilmez,

-      Ülkemizin dışa karşı hep birlikte olduğu, gelecek saldırı ve tehlikeler karşısında tek bilek tek yürek olunduğu, bunun ise sarsılmaz imanımızdan geldiği her şekilde vurgulanmalı ve gösterilmelidir.

-      Eğer dini, milli ve manevi hassasiyetlerimiz doğrultusunda birliğimizi, beraberliğimizi göstermeyi başaramaz isek  bu dünyada cehennem olur bizlere. Tüm bu olumsuzluklardan Rabbim hepimizi muhafaza kılsın.

-      Bir Avrupalı çıkıp ERDOĞAN gitsin diyip sonrasında ezanımıza, minarelerimize, mabetlerimize dil uzatıyorsa iktidarı ile muhalefeti ile bizler demir yumruğumuzu onun başına indireceğimizi derhal göstermeliyiz.

-      Hangi statüde görevde olursa olsun ülkemizin dinamiği konumunda olan ve vatandaşımızın oyları ile göreve getirilmiş olan herkes bu taşın altına elini koymalı, ecdadın bizlere emaneti olan cennet vatanımıza sahip çıkmak konusunda öncü olmalı, 82 milyonu da arkasına almalıdır.

-      Bugün Cumhurbaşkanımızın meydanlarda verdiği mesajlar açıktır, tabi ki bir siyasi parti lideri olarak adayları için oy istemesi doğaldır ancak, yaptığı konuşmalarda milli menfaatlerimiz için söyledikleri asla siyasi algılanmamalı, iç dinamiklerde muhalif kalanlar milli menfaatler noktasında Cumhurbaşkanımızın beyanlarının arkasında olduğunu kanaatimce vurgulamalıdır.

HİÇ AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM Kİ; İÇERDE MUHALEFET OLABİLİR AMA MİLLİ MENFAATLERİMİZ AÇISINDAN DIŞA KARŞI TOPYEKÜN BİRLİK ve BERABERLİK SAĞLANMALIDIR?

YAZARIN DİĞER YAZILARI