KAFESTEKİ Mİ, DALDAKİ KONAR GÖÇER Mİ ?

AVUKAT EYÜP DEMİRER

5 yıl önce

         Değerli okuyucular;

         Bu yazımızda sizler ile hastalık haline gelmiş olan artık bir kısım algı ve anlayışlarımızın değiştirilmesi gerekliliği üzerinde duracağız.

         Hangi konu hangi görev olursa olsun öncelikle samimiyeti esas almak zorunluluğumuzun ciddi manada hissettirilmesi ve yaşatılmasının gerekliliği elzemdir.

         Samimiyet ile beraber, hep beklenilen ve istenilenin liyakat, sadakat ve ehil olmak gerçekliği de olmazsa olmazlarımız arasındadır.

         Kafesteki mi, yoksa daldaki konar göçer mi derken, özellikle seçimle iş başına gelinen her alanda dışarıda, dalda konar göçer olanın daha kıymetli olduğunu ülkemizde yerleşmiş bir anlayış olarak görmüş bulunmaktayız. Bu ivedilikle terk edilmesi gerekli olan bir anlayıştır.

         Her alanda değişiyor, her alanda revizyon gösteriyor ve değişen gelişen dünya şartlarına ayak uydurmak istiyor isek o zaman belirttiğim hususlardaki hassas ve doğru dengeleri de korumanın yöntemlerini uygulamaya esas almak zorundayız.

         Önceliğimiz hep istişare üzere olup, doğru kararlar almayı başarmak üzerine yoğunlaşmalı,

Her taşı da kendi yerinde ağır kılmayı başarmak zaruri hale getirilmelidir.  Her taş yerinde ağır olmalı derken belirtmek istediğim; herkesin yakıştığı yerde kalmalı ve orayı temsil etmeli, bugünün kısa vadeli hesabını değil, yarının ayakları yere sağlam basan güçlü / onurlu duruşunu sergilemelidir

Liyakati, sadakati, ehil olmak gibi temel değerleri dikkate almayan, bu yetilere sahip olmadığı halde benlik duygusu ile ön planda olmayı hedefleyen, faydasından çok salt orada bulunması ile zarar veren bireyler ciddi bir eleminasyona tabi tutularak genel bütünlük genel ve fayda sağlayan ahenk her zaman korunmalıdır.

Yerinde ağır olan, kendisine tevdi edilen görevlere layıkı ile ve her daim samimiyet ile hizmet etmeyi başarmış kadrolar etkin kılınsın, hak eden hak ettiği yerde gerçekten bulunsun.

Eminiz ki, vatandaşımız da bu noktada gerekli desteği her daim sunacaktır. Kadrolar önemlidir, revizyonlar da şarttır. Girilen süreçte vatandaşımızın karşısına çıkarılan her bir aday geleceğe atılacak tüm adımlarda belirleyici faktördür.

Samimiyetle azimle çalışan daha genç, daha dinamik kadrolara her daim yer verip sürekli değişim, dinamizm hedeflenmeli ve bu düsturda bu uğurda her dönem sağlıklı bir şekilde sağlanmalıdır.

Genel detay ve genel beklentilerden yola çıkılarak yapılan ve ısrarla yapılmaya devam eden hatalardan en vahimlerinden bir tanesi de samimiyet ile yanında yer alanların yok sayılarak, zaten bizimle bu bireyler hep kafeste mantığı ile bunları bir kenara bırakıp, dalda konar göçerlerin peşine düşülerek onların toplanmaya çalışılması belki o gün için karlı gibi görünse de bunlar her anlamda seçimle iş başına gelinen iş ve işlemlerde sadece günü kurtaran uygulamalar olarak karşımıza çıkmakta, geleceği hedefleyen ve gerçek hizmet anlayışını düşünenler için asla sağlıklı sonuçlar vermez, veremez.

Öncelik gerçek ve samimi yakışan, her daim yanında yer alanlara verilerek, en ciddi saygıyı hak eden emek ve samimiyet korunmalıdır.

Aksi durum, samimiyete, emeğe karşı haksızlığı bünyesinde barındıracaktır.  Bu durum hangi alanda olsun gerçek ve samimi birlik ve beraberliği ortadan kaldıracak, genel bir zarara belli bir zarar sonra sebebiyet verecektir.

Unutulmamalıdır ki, daldaki konar göçer olmayı kabul etmiş şahsiyet yapısına sahip olanlar ve menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bu bireylerin yanında yer almasının sağlanmasının temini cihetine gidilmesi vahim bir hata yapılmasının açık ve net bir göstergesi olarak karşımıza çıkacaktır.

Zira, bugün o dalda menfaat temini cihetine gidenler, yarın bir başka dalda menfaat arayacaklar ve yanına çekmeyi talep edip, onlara değer vermeyi hedefleyenleri de o dakika hemen terk edip giderek esasen hizmetlerin yarınına en ağır cezayı vereceklerdir.

Bu sebepler ile yarını hedefleyen, öncelikle samimiyet ile yanında yer alanların bu samimiyetinin sadakatten geldiği gerçekliği üzerinde ciddi manada yoğunlaşmalı ve daldan dala konanların her birisinden uzak durarak hem eldeki samimi bireylere hak ettiği değeri vererek birlik ve beraberliği, çalışma azmini tam manası ile pekiştirmeli, bununla beraber ise dallarda dolaşanların da bu anlayışlarından vazgeçmesi hususunda bir hayra vesile olmalıdır.  

Belirtilen hassasiyetler çerçevesinde bu fırsatı değerlendirip, topyekun yeni bir silkelenmeye, en ciddi revizyona gidileceğinden hiçbir şüphem bulunmamaktadır.

Bu hassasiyetlerin doğru takibi ve yerinde alınacak kararlar başarıyı getirecek, hem başarı sağlanmış olacak hem de her kurumsal yapının iç dinamiklerinde dışarıdan salt bireysel menfaatleri uğruna dallarda konar göçer şekilde dolaşarak bu kurumsal yapıların içerisine bu yolla girerek yer alan bireyler ayıklanarak yeni ve güvenilir ufuklara, yarınlara yelken açılacaktır.

Kalın sağlıcakla?

YAZARIN DİĞER YAZILARI