VATAN, ÇALIŞKAN İNSANLARIN OMUZLARINDA YÜKSELİR

AVUKAT EYÜP DEMİRER

5 yıl önce

       Önümüzde değişim ve dönüşümleri, aydınlık geleceğe yatırımları, kazanımları, mutlu olmaya dair sonuçları net olarak görebileceğimiz ve toplumun reflekslerini bariz bir şekilde görebileceğimiz fırsatları bizlere tanıyacak yeni bir döneme giriyoruz.

        Bu tarihten itibaren 4,5 aylık zaman dilimi, belirttiğimiz tüm hassasiyetleri, yapılacak tercihler ile önümüze getirecektir.

        Vatandaşımız önüne gelecek tüm projeleri sorgulayacak, adayların vaadlerinin karşılığının bulunup bulunmadığını en geniş detayda değerlendirecek ve tercihler buna göre yapılacaktır.

        Tüm platformdaki adayların bilmesi gerekli olan en önemli husus, vatandaşımızın tahayyülü/ileriye dönük tahminleri muhakkak ki doğru ve ortak kanaati belirleyecektir.

        Vatandaşımız; ülkemiz geneli için, özelde de şehirlerimiz için artık yönetime talip olan adaylar ve ekiplerine yönelik çok ama çok daha fazla irdeleyen/masaya yatırıp tartışan idraki en üst düzeydeki yoğunluklarla yaşamaktadır.

        Eski dönemlerin klasik anlayışları ortadan kalkmakta, bu klasik anlayışlar yerini reflekslerin aksine yönelebileceği gerçeğine bırakmakta, her aday da bu tereddüdü açıkça yaşamalıdır.

        Hayat hiç kimse için garantör bir sonuç doğurmaz.

        Sahada çirkin ve maddi gerçeklik ile hiçbir ilgisi bulunmayan, menfaate dayalı algılar bir tarafa bırakılarak salt toplumsal maddi gerçeklik üzerine yoğunlaşmalı ve ayakları yere basan tutarlı iş ve projelerin kaynağı araştırılarak tercih yapılmalıdır.

        Ancak, istişare bizim inancımızın en temel değerlerinden birisidir.

        Hiçbir husus istişaresiz olmaz, olamaz. Çünkü Allah Resulü Hz. Muhammed ( SAV ) efendimiz her kararını istişare ile almıştır. Bizler de toplumsal sese, toplumsal istişareye, ortak akla her şekilde kainatın efendisinin yolu ile kulak vermeliyiz.

        Tabi gerek bu sürece gider iken, gerekse de ilerleyen süreçlerde bizleri bekleyen süreçlere gider iken vatanımızın çalışkan insanların omuzlarında yükselebileceği gerçekliğini görerek,

        Sahaya salt adaya yakın olan ve tek avantajı bu olan eşraf ile değil, toplumda gerçek manada karşılığı bulunan insanlar ile çıkılmalı ki, sonuçlar herkeste memnuniyet uyandırsın, topluma da güven aşılansın.

        Her başarıya ekip ruhu ile ulaşılabilir.

        Bu durum doğru insanlar ile birlikte hareket etmenin, gerçek istişarenin, hakkı ve layıkıyla atılacak adımların en tabi sonucunu doğuracaktır.

        En ciddi kazanımlar ortak akıl ile çıkar.

        Bu şekli ile alınan istişari/hakkını veren kararlar herkeste memnuniyet uyandırır.

        En sağlam adımları toplumda karşılığı bulunan bireyler ile atabiliriz. Toplumsal kabul her şeyin önündedir. Çünkü bu kabul ortak aklın ürünüdür.

        UNUTMAYALIM Kİ, VATAN ÇALIŞKAN İNSANLARIN OMUZLARI ÜZERİNDE YÜKSELİR?

        KADİR ŞİNAS AZİZ MİLLETİMİZİN YÜCE TAKDİRİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR?

YAZARIN DİĞER YAZILARI