İTTİFAKTA GÜNCELLEME

AVUKAT EYÜP DEMİRER

5 yıl önce

        Bu yazımızda sizler ile şu günlerde yapılan yoğun görüşmeler üzerine stratejik olarak Millet İttifakı cephesinde atılan yerel seçimler adaylıkları kapsamına karşı Cumhur İttifakı cephesince atılacak adımları ve üzerinde yeniden durularak tüm ülke genelinde il ve ilçeler bazında gidilmesi muhtemel değişim adımlarını paylaşacağız.

        Her ne kadar tüm ittifak cephelerince İl ve İlçe Seçim Kurullarına resmi başvurular yapılmadan siyasi partilerce adaylar açıklanmış olsa da resmi bildirimler yapılmadan, resmi bildirimlere az bir süre kala stratejik şekilde yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, Cumhur İttifakı cephesi Ak Parti ve MHP kanadı ile son adımların da atılabileceği, destek noktasında değişimlerin de gelebileceği gözler önündedir.

         Yüksek Seçim Kurulunun takviminde madde hükmü aynen; 19 Şubat SalıSiyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00´ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00´ye kadar başvuruları için son günü.

        Bu kapsamda, her iki parti için de stratejik ortaklık seçimlerde olumlu olarak karşılanmış olup; Başkan adaylığı açıklamalarından başlamak üzere, izlenen strateji ve yürütülen kampanyalara varana kadar her aşamada Cumhur İttifakı açısından doğru strateji izlenmiştir.

       Hem AK PARTİ hem de MHP açısından her bir ittifak ortağının siyasal duruşu, siyasal çizgisinin korunması başarılmış, ittifak için yerel seçimler ciheti ile uygulanabilecek en doğru kararlar alınmış, olabilecek en güçlü şekilde projeler ile sahaya inilmiş ve özellikle de izlenen strateji ile başarılı adımlar atılmaya başlanmıştır.

        İlk aşamada adaylıklar noktasında tercih, doğal sonuç olarak Cumhur İttifakının AK Parti ve MHP bloklarının ağırlıklı seçmen yoğunluklarına göre belirlenmiş idi.

        Ancak siyaset için gelinen tarih itibarı ile resmi bildirimlere oldukça az bir süre kaldığı için imtihan öncesi son kontrollerini, hazırlıklarını en iyi şekilde yapan çalışkan öğrencilerin durumu gibi son kontroller titizlikle yapılmakta ve öncelikli hedef, Cumhur İttifakının güçlenmesi, uzun yıllar devam etmesi olarak konulmuştur. Bu hedef nedeniyle Cumhur İttifakının yaygınlaştırılmasına yönelik karar verilip, kapsamı oldukça geniş olan mahalli idareler seçimleri başta olmak üzere ilerleyen tüm aşamalarda Cumhur İttifakına yönelik yapılan temel anlaşmaya uyulmasını, İttifaka zarar verecek her türlü eylem ve söylemlerden kaçınılması gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve gerekse Bahçeli tarafından da her platformda özellikle teşkilatlar başta olmak üzere her iki partinin tabanlarına da bu hassasiyetin korunması bildirilmiştir.

       

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI