KAFA YAPISI ve ALIŞKANLIKLAR ARTIK DEĞİŞMELİ

AVUKAT EYÜP DEMİRER

5 yıl önce

Değerli okuyucular, kıymetli hemşehrilerim; Bu yazımızda sizler ile memleketi idare etmeye talip olan yerel yönetici adaylarının hala değişmeyen düşünce yapıları, hala değişmeyen alışkanlıkları, yaptıkları bariz hatalar üzerinde durarak, bu alışkanlıkların, bu zihniyetin kötüye gidiş sinyallerini vermesi yönündeki tespitlerimizi paylaşacağız.  Bu yazı metnimde de her şeye rağmen gözlemlerim doğrultusunda tüm samimi ve içten duygularımı, uyarılarımı paylaşacağım.  Yıllarca söyledim ve birçok yazı metnimde de belirttim.

Hep gözünüz vatandaşımızda olsun, Bir kısım makamların belli şahıslar ile ilelebet payidar olamayacağı gerçekliğini hep dikkate alın,

Tarzınız hep gerçek ve içten samimiyet ve gayret ile hissedilir tevazu olsun,  ( Gerçek samimiyet içerisinde bulunmayanların bu halini zaten Yüce Yaradan her halükarda toplumun gönlüne nakşedecektir. )

Sadece vatandaşımıza ihtiyaç duyulan belirli dönemlerde reye olan muhtaciyet zarureti ile değil, her dönem ihtiyaçlara gerçek manada cevap verebilecek samimiyet, güç, enerji ve birikimi yaşatarak yola devam edebilenler tercihe şayan üstün tutulsun,

Hep istişare üzere olup, doğru kararlar almayı ortak akıl ile sağlayabilenlerin yolu açık olsun, Liyakati, sadakati, ehil olmak gibi temel değerleri dikkate almayan, bu yetilere sahip olmadığı halde benlik duygusu ile ön planda olmayı hedefleyen, faydasından çok salt orada bulunması ile zarar veren bireyler ciddi bir eleminasyona tabi tutulsun, bu şekli ile  genel bütünlük genel ve fayda sağlayan ahenk her zaman korunsun,

-      Görselde oldukça çirkin duran fotoğraflardan sakınılsın;

Lüks sofraların başında toplantı yapılması ve en kaliteli sunumlar ile süslenmiş yemek görselleri vatandaşımızın gözüne gözüne sosyal medyadan sokulmasın, bu çirkin görselden ivedilikle vazgeçilsin, sahip olduğumuz inancımız gereği, ahlaki ve vicdani değerlerimiz doğrultusunda bu çirkin, samimi olmayan hastalıklı lüks sofra görseli anlayışından vazgeçilsin, Özellikle bu dönemde vatandaşlarımıza yapılan haksızlıkları her manada engellemek için her türlü gayreti gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız gibi fedakâr bir liderimiz var iken, Reisimiz vatandaşı en ciddi indirimler ile en temel ihtiyaçları temin etsin diye gece gündüz her noktada sahayı en uygun hale getirmek mücadelesi verir iken, yerel yöneticilerin hala lüks toplantılar ve lüks masalar etrafında yaptıkları istişareden kanaatimce hiçbir şekilde hayır gelmemesi gerçekliği, Vatandaşımızı her şekilde bunlar kendi işini yürütebilmenin peşinde anlayışından hala uzaklaştıramamış bu tutum ve davranışlar emin olun ki artık son demlerinde olup, ciddi bir kötüye gidiş bizlere sinyallerini göstermektedir.

-      Yine, artık klasik hala gelmiş olan teşkilat kademeleri bugün 500 vatandaşımıza selam verdi, görüştü, diğer kademeler 200 mini toplantı yaptı gibi vatandaşımızı artık çileden çıkarma noktasına getirmiş,

 

yormuş alışkanlıklardan vazgeçilmeli, gereksiz toplantılardan kaçınılarak var ise sorunların çözümüne yönelik gayret ve projeler ortaya konulmalıdır. Tabi eğer ortaya konulacak somut çözüm önerileri yoksa doğal olarak yapılacak olan sadece merhaba demek, hal hatır sormak tepkileri göğüslemek olacaktır.

-      Hep aynı alışkanlıkları, hep aynı tutum ve davranışları adeta ezberlemiş bulunmaktayız. Örneğin, her zaman ekonomik güç ile seçim dönemi geçirilecek isimlerin liyakat ve ehliyeti esas alınmaksızın tercih edilmesi gerçekliği ile yüzleştik. Yemek tüccarı yemek versin, petrolcü mazotu karşılasın, reklamcı reklamı karşılasın?

-      Peki açıkça tartışalım, akşam yemek tüccarına misafir oldun yemek yedin, sabah yine acıkacaksın, petrol tüccarından depona mazot aldın, 1 hafta dolaştın ve depo boşaldı, reklam süreci bitti, reklamcı boşa çıktı?

-      Kimin ile memleket idare edilecek, kimin ile faaliyet yapılacak???

-      GÜNÜ KURTARMAK HİÇ AMA HİÇ KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ.

-      YARIN HEDEFİ, LİYAKAT ve SADAKAT İLE OLUR.

-      EĞER DOĞRU YOLDA İLERLER İSEN YÜKÜN ELBETTE AĞIR OLUR AMA VİCDANIN RAHAT OLUR, GERÇEK TEVAZU, GERÇEK SAMİMİYET ve GERÇEK GAYRET İLE ÖNCELİKLE YÜCE YARADAN ve MİLLETİN YANINDA OLUR.

-      Sayın Cumhurbaşkanımızın samimi gayreti ortadadır. Özellikle Anakara ve İstanbul gibi metropollerde her bir ilçede miting düzenlemek sureti ile sorunlara çözüm arama gayreti içerisine girmiş ve her fırsatta samimiyet ile vatandaşı ile hasret giderip kucaklaşmayı esas almıştır.

-      Sayın Cumhurbaşkanımız her anını dolu dolu geçirip uykusuz kalmaktan göz altları şişmiştir.

-      Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve gayretinin arkasına saklananlar ise ısrarla eski kafa siyaseti esas alarak sadece aday olduğu süreci ve istediğini elde ederek yollarına yürüyeceklerini zannetmektedirler. BU süreçte biraz eskide kalmadı mı bu düşünce yapısı sizce?

-      Nasıl olsa Sayın Cumhurbaşkanımızın zırhının arkasına saklanıp liderimizin oyu ile her halükarda istediklerini almayı planlayanlar kendisini bir daha özellikle bu dönemde gözden geçirmeli, sorgulamalıdır, bu gerçekliklere gözlerini kapatan herkes altından kalkılamayacak zararlara yürümenin neticelerini oldukça iyi bir şekilde hesaba katmalıdır.

-      YÜK ALANLARA GERÇEK MANADA İHTİYACIN BULUNDUĞU, KOLTUKLARDAN GÜÇ ALANLARA DEĞİL, GERÇEK MANADA MAKAMLARA, SEMBOLİK KOLTUKLARA GÜÇ VERENLERE İHTİYAÇ DUYULDUĞU AÇIK VE NET BİR GERÇEKLİKTİR.

-      BİR AN ÖNCE HATALARDAN DÖNÜLEREK, EN AZINDAN ŞU AŞAMADA ZARARIN NERESİNDEN  DÖNÜLÜR İSE KAR ORADADIR ANLAYIŞI İLE, GÖZLERDEKİ PERDELERİN KALKMASI TEMENNİLERİM İLE?

YAZARIN DİĞER YAZILARI